Prima pagină | 24 octombrie 2017

Adevărul scrie că, la doar câteva zile de la intrarea în vigoare a Legii recursului compensatoriu, deţinuţii lăsaţi în libertate pentru că au stat în detenţie în condiţii improprii încep să se întoarcă după gratii. ‘Recordul’ este deţinut de un sucevean, care a rezistat în libertate doar 24 de ore. Vasile Murariu, de 35 de ani, din comuna suceveană Zamostea, liberat pe 19 octombrie, a fost prins beat şi fără permis la volanul unei maşini fix a doua zi după ce a ieşit din puşcărie. Individul şi-a petrecut ultimii ani în Penitenciarul Iaşi, după ce a fost condamnat la şase ani şi nouă luni de închisoare pentru vătămare corporală.

România Liberă publică povestea milionarului ascuns al țării.  Colonelul de armată Mircea Bosîncianu a avut și are afaceri diverse, de la vânzarea de biciclete către Primăria București, la furnizarea de uși și echipamente de închidere și transfer arme și muniții. Aparițiile sale în presă sunt extrem de rare. În singurul interviu oferit unui ziar economic, în urmă cu opt ani, textul nu este însoțit de fotografie. În ciuda discreției, Mircea Bosîncianu este unul dintre oamenii importanți de afaceri din țară.

Ziarul Financiar observă reversul boom-ului economic. România a înregistrat anul trecut o creştere economică record postcriză, de aproape 5%, iar anul acesta se îndreaptă spre un avans al PIB de 6%, cel mai mare din Uniunea Europeană. Dar aceste creşteri au un cost: majorarea de trei ori a deficitului bugetar, de la 0,8% la 3% din PIB în 2016, indică datele Eurostat – oficiul de statistică al UE – publicate ieri.

Potrivit Jurnalului Naţional, ideea introducerii sportului ca materie obligatorie la Bacalaureat nu este bine primită de profesori. În opinia lor, această modificare ar putea crea mari probleme unora dintre tinerii absolvenți de liceu. Sindicaliștii din Educație le cer parlamentarilor să lase inițiativele în seama experților.

Sub titlul ‘mingi nerăbdătoare’, Gazeta Sporturilor scrie că Simona Halep a pornit cu o victorie clară în Grupa Roșie a Turneului Campioanelor, învingând-o pe Caroline Garcia cu 6-4,6-2. Pentru al 4-lea an la rând, românca este prezentă în competiția de la Singapore, actuala lideră mondială fiind cea mai constantă jucătoare din acest punct de vedere. Următoarea adversară a Simonei Halep va fi Caroline Wozniacki.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS