Prima pagină | 24 mai 2019

România Liberă amintește că, dumincă, ne alegem reprezentanţii în Parlamentul European şi, în aceeaşi zi, se desfășoară referendumul pe teme legate de Justiţie, convocat de preşedintele Klaus Iohannis. Cetăţenii vor vota în aceleaşi secţii de votare, cu aceleaşi ştampile, pe trei buletine de vot separate. Un buletin este pentru euroalegeri, iar alte două pentru întrebările de la referendum. Alegătorul poate să voteze pentru un singur tip de scrutin sau pentru amândouă. Duminică, secţiile de votare vor fi deschise între orele 7.00 şi 21.00. Au drept de vot cetăţenii români care au împlinit 18 ani până pe data de 26 mai.

Într-un interviu pentru ziarul Adevărul, filosoful Horia-Roman Patapievici, mărturiseşte ce a înţeles despre lume până la vârsta de 62 de ani. Scriitorul vorbeşte despre “anii urii” care l-au determinat să se retragă din viaţa publică, dar şi despre încrederea sa în civismul românilor la alegerile de duminică.

Potrivit Jurnalului Național, România va avea o navă modernă şi rapidă de salvare pe mare, pentru care este dispusă să cheltuiască peste 32 de milioane de euro. “Costul pierderii unei vieți omenești este estimat de specialiști între 1 și 9 milioane de dolari, deși, din punctul nostru de vedere, valoarea omului este inestimabilă. Deci valoarea investiției devine insignifiantă dacă ne gândim prin prisma acestui aspect”, se arată în expunerea de motive. În plus, pe navele de acum, sunt în pericol și salvatorii, și salvații.

Potrivit Ziarului Financiar, corporatiștii români îmbătrânesc. Ponderea angajaților cu vârste sub 30 de ani a scăzut în aproape toate sectoarele și a ajuns la 45% în centrele de servicii și la 4% în energie.

Gazeta Sporturilor scrie că Dinamo ar urma să dea lovitura pe piața transferurilor. Echipa din Șoseaua Ștefan cel Mare îl transfer pe Diego Fabbrini de la FC Botoșani. Jucătorul, în vârstă de 28 de ani, ar primi cel mai mare salariu de la echipa bucureșteană, anume 12.000 de euro lunar.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS