Prima pagină | 24 mai 2018

Adevărul explică de ce este atât de important Pilonul II de pensii. Peste 7 milioane de români au strâns până în prezent în jur de 42 de miliarde de lei în conturile administrate de companii private. Sunt bani la care guvernul PSD râvneşte pentru a acoperi deficitul sistemului public, din ce în ce mai nesustenabil. Potrivit Asociaţiei pentru Pensiile Administrate Privat, fondurile acumulate le aparţin persoanelor care contribuie la Pilonul II, fiind proprietatea privată a acestora, la fel ca un cont bancar sau alte active financiare.

Ziarul Financiar observă un dezastru pe care nu îl opreşte nimeni. Anual, economia României pierde câte aproape 2 miliarde de euro din cauză că 140.000 de locuitori “dispar” din statistici, fie din cauza migraţiei în străinătate, fie din cauza sporului natural negativ. Dacă ar lucra în ţară, pe salariul mediu de 1.000 de euro brut, cei 3 milioane de români din străinătate ar aduce în consum 36 de miliarde de euro pe an, adică aproape jumătate din masa salarială totală din economie (de 67 de miliarde de euro în 2017).

Potrivit României Libere, ţara noastră ar putea deveni „grânarul“ Asiei, alături de Rusia şi Ucraina. Seceta din Australia a împins  statele asiatice să cumpere cereale din Europa de Est. Numai în ultima lună, producătorii de făina din Asia şi-au rezervat o cantitate de un milion de tone din noua recolta de grâu din regiunea Mării Negre.

Jurnalul Naţional a căutat să afle ce s-a ales din oastea generalului Gabriel Oprea. După dezertarea din PSD, relaţiile progresiştilor din UNPR cu social-democraţii au fost înţesate de războaie şi ironii. Ei voiau să corijeze eşecul stângii reprezentate de PSD care, spuneau membrii UNPR, a determinat o dominaţie politică a dreptei. Și de aici, a urmat un traseu dictat de oportunitățile momentului.  Puțini dintre oamenii lui Gabriel Oprea, care în trecut se aflau la butoane, astăzi mai fac politică.

Gazeta Sporturilor dezvăluie că finanţatorul Stelei îl pregăteşte pe şoferul personal pentru a prelua banca tehnică a echipei. Ionuţ Luţu, fost mijlocaş, va începe sezonul ca secund al lui Nicolae Dică, urmând să preia postul de “principal” dacă acesta nu califică formaţia în grupele Europa League.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS