Confidenţialitate

Prima pagină, 24 iunie 2016

Adevărul scrie că angajaţi ai Centrului de plasament “Sfânta Maria” din sectorul 1 sunt cercetaţi penal pentru rele tratamente aplicate minorului, delapidare şi abuz în serviciu după ce au transformat căminul de copii într-un lagăr. Abandonate de familii, fetele cazate acolo  erau bătute constant sau trimise pe stradă, iar cele care se răzvrăteau erau sedate cu voia medicului angajat. Toate pentru ca educatorii şi ceilalţi angajaţi ai centrului de plasament să poată fura din mâncare şi celelalte bunuri. În ultimii 2 ani, în centru au fost instituţionalizate 40 de fete.

Jurnalul Naţional consemnează că afaceristul Puiu Popoviciu a fost condamnat la nouă ani de puşcărie pentru afacerea terenurilor de la Agronomie. Complicii săi au primit câte şapte ani, cinci ani, doi ani sau chiar câte un an de puşcărie. Pentru paguba de un miliard de euro au fost confiscate două sticle de băuturi alcoolice, o brichetă, un pix şi nişte calendare. Verdictele, în primă instanţă, au venit la 15 ani de la comiterea faptelor.

Casa Regală redevine instituţie fundamentală a statului, observă România Liberă. Guvernul a lansat în dezbatere publică un proiect de lege menit să instituţionalizeze rolul pe care îl joacă Familia Regală în democraţie. În schimbul recunoaşterii, Casa Regală va trebui să prezinte un raport de activitate pentru anul precedent. Iniţiativa guvernamentală are, cel puţin până acum, sprijinul unanim al partidelor parlamentare.

Potrivit Ziarului Financiar, creditarea în lei a înregistrat în luna mai un avans de 19,3% faţă de perioada similară a anului trecut. S-a atins un record de 117,6 miliarde de lei, evoluţia fiind puternic influenţată de un avans al împrumuturilor pentru populaţie de 33,7%, comparativ cu un avans de doar 7,8% al creditelor pentru companii acordate în moneda naţională.

Gazeta Sporturilor notează că FRF, selecţionerul şi elevii săi încearcă să ne convingă de faptul că nu puteau face mai mult la Campionatul European. Publicaţia a analizat loturile echipelor mici, care au reuşit să treacă de grupe. Irlanda, Ungaria, Islanda şi Irlanda de Nord. Concluzia: au reuşit cei curajoşi, dedicaţi şi care nu păcălesc fotbalul.