Confidenţialitate

Prima pagină, 23 septembrie 2015

Scandalul Volkswagen ia proporţii mondiale, potrivit României libere. Grupul german a implantat în maşinile vândute un program pentru mascarea emisiilor reale de gaz poluant. Ancheta începută în Statele Unite ale Americii s-ar putea extinde pe înca două continente. Escrocheria ar putea oblige constructorul auto la „reparaţii” de zeci de miliarde de dolari. ­

Despre reţeaua afacerilor medicale citim în Evenimentul zilei. Familia şi sponsorii primarului Sorin Oprescu deţin business-uri de zeci de milioane cu tratamente pentru pacienţi cu afecţiuni renale. Edilul a negat implicarea. Magistratul nu l-a crezut.

Adevărul dezvăluie că Titus Corlăţean a fost avansat, pe repede-înainte, la gradul de consilier diplomatic. Social-democratul a demisionat, toamna trecută, de la conducerea Ministerului de Externe, întrucât nu a dorit să suplimenteze în străinătate numărul secţiilor de votare pentru prezidenţiale. Titus Corlăţean se apără şi susţine că ar fi putut fi avansat în urmă cu 12 ani, dar că nu a dorit.

Jurnalul naţional scrie despre românii care vor să-şi vadă odraselele la televizor sau în reclame şi care ajung să fie păcăliţi. Aşa-zise agenţii de modă îi pescuiesc de pe stradă şi îi pun să plătească. Celebritatea se lasă aşteptată, iar naivii se trezesc în al 12-lea ceas.

Potrivit Ziarului Financiar, românii nu au bani de răsfăţ şi cumpără doar produse de strict necesitate. O familie cheltuie lunar pe produse de larg consum circa 515 lei, sumă care – în cea mai mare parte – merge pe alimente şi băuturi. ZF scrie şi că, afectate de ieftinirea medicamentelor, multe farmacii riscă să se închidă.

Gazeta sporturilor notează că România debutează, astăzi, contra Franţei la Cupa Mondială de Rugby. Stejarii n-au mai învins acest redutabil adversar din 1990.