Confidenţialitate

Prima pagină | 23 octombrie 2018

Adevărul notează că, în ultimii ani, guvernanţii au scos pe bandă rulantă nu mai puţin de şase legi speciale prin care acordă drepturi de pensie suplimentare foştilor parlamentari, judecători, procurori, grefieri, piloţi din aviaţia civilă, angajaţi ai Corpului Diplomatic şi ai Curţii de Conturi. Potrivit datelor obţinute de Adevărul, în baza celor şase legi speciale, în luna septembrie, se aflau în plată  nu mai puţin de 9.129 de pensii de serviciu. Suma totală achitată luna trecută către aceştia se ridică la 92.979.634 lei, adică o pensie medie de 10.185 lei.

Jurnalul Naţional observă că pădurea din Munții Lotrului dispare de la o zi la alta. Mii de arbori seculari sunt raşi de pe suprafaţa pământului, iar comerţul ilegal cu lemn îi îmbogăţeşte pe politicienii locului. Buştenii au ajuns la Holzindustrie Schweighofer, în ciuda asigurărilor date de austrieci că nu mai preiau copaci a căror provenienţă nu este legală.

România Liberă scrie că primarul general al Capitalei a rămas fără majoritate în Consiliul General. 4 consilieri generali social-democrați au fost excluşi din partid de filiala PSD Sector 5, pierzându-și implicit mandatele. Edilul Gabriela Firea pierde, la rândul său, susţinerea pentru proiectele sale.

Potrivit unei analize a Ziarului Financiar, zona Bran-Moieciu a generat afaceri de doar 10 milioane de euro din cazare anul trecut, mai puţin decât un singur hotel de cinci stele din Capitală, arată datele de la Registrul Comerţului. În ultimii ani, regiunea a devenit un pol al turismului rural românesc şi o atracţie prin Castelul Bran, o alternativă la staţiunile de pe Valea Prahovei, date fiind noile structuri de cazare apărute, hoteluri, pensiuni, vile şi căsuţe de vacanţă. Operatorii de turism spun că cererea pentru cazare în această zonă este foarte mare, greu se găsesc camere în sezonul de iarnă sau în vacanţele copiilor.

Nici cu Rednic nu-s mai vrednici, titlul de pe prima pagină a Gazetei Sporturilor. Dinamo a bifat cel de-al şaselea meci fără victorie din Liga I. Schimbarea de antrenor nu a adus nimic nou în Şoseaua Ştefan cel Mare. După remiza 1 – 1 cu Dunărea Călăraşi, câinii rămân pe loc de baraj pentru menţinerea în primul eşalon.