Confidenţialitate

Prima pagină | 23 octombrie 2017

Adevărul scrie că ministrul Justiţiei s-a dezis discret de prevederile Legii recursului compensatoriu. Numărul mare de deţinuţi care, la sfârşitul săptămânii trecute, au părăsit penitenciarele ca urmare a intrării în vigoare a Legii 169/2017 l-a luat prin surprindere chiar şi pe Tudorel Toader. Modul de calcul al celor 6 zile considerate ca executate este incert, procedura de punere în libertate nu este clară, apar erori în evidenţa executării pedepselor, iar personalul care gestionează acest proces este insufficient, spune Sorin Dumitraşcu, sindicalist în sistemul penitenciar. Ministrul a arătat că proiectul de lege a fost iniţiat de predecesorul Florin Iordache.

Potrivit României Libere, soliditatea coaliţiei este pusă la încercare de taxa de solidaritate pentru firme. ALDE şi-a exprimat rezervele față de proiect. Partidul lui Călin Popescu Tăriceanu vrea să-şi conserve electoratul şi s-a opus, în ultima perioadă, mai multor măsuri propuse de social-democraţi.

Ziarul Financiar notează că proiectul de modificare a Codului fiscal de trecere a contribuţiilor fiscale de la angajator la angajat nu conţine nicio obligaţie a angajatorului de a majora salariul brut al angajatului astfel încât, după intrarea în vigoare a acestei măuri, salariul net al acestuia din urmă să nu fie diminuat. Pentru ca salariul net al angajatului să rămână la fel după intrarea în vigoare a măsurii, angajatorii care nu vor mai avea obligaţii la plata contribuţiilor de sănătate şi de pensie pen tru angajaţi ar trebui sp majoreze salariul brut al angajaţilor cu 23%.

Jurnalul Naţional observă că IFN-urile merg mai departe cu dobânzile de 5.000% pe an. Noul regulament al BNR a intrat în vigoare în urmă cu 3 săptămâni, dar situaţia rămâne neschimbată.

Gazeta Sporturilor scrie că Liviu Dragnea votează cu Gino Iorgulescu. Într-un interviu, preşedintele PSD spune că nu s-a implicat în alegerile pentru conducerea Ligii Profesioniste de Fotbal, dar recunoaşte că eşte prieten cu actualul şef al LPF.