Confidenţialitate

Prima pagină, 23 noiembrie 2015

Adevărul dezvăluie abuzurile “tartorilor” de la Oficiul pentru Protecţia Martorilor. Mai multe persoane aflate în program le-au povestit procurorilor calvarul îndurat. Cei care se plângeau de condiţiile insalabre în care erau puşi să locuiască erau ameninţaţi că vor fi daţi pe mâna celor pe care îi denunţaseră. Şeful instituţiei, chestorul Adrian Bărăscu, le-a pus viaţa în pericol. Din această cauză, un martor a încercat să se sinucidă.

Evenimentul zilei prezintă reţeaua judecătoarelor care vindeau sentinţe pe bani. Antoanela Costache, Geanina Tecuceanu, Viorica Dinu şi Veronica Cârstoiu s-au aflat în vizorul procurorilor, începând din 2012, când aceştia au întocmit o listă neagră a magistraţilor din justiţia bucureşteană.

Potrivit României libere, Mişu Negriţoiu este investigat de Agenţia de Integritate. În toate declaraţiile publice, preşedintele Autoritaţii de Supraveghere Financiară susţine că a ajuns în aceasta funcţie direct de la ING România, bancă pe care a condus-o ani de zile. Nicăieri, nici măcar în biografia de pe blogul său, nu a fost menţionat că între momentul ING şi ASF ar mai fi existat o etapă profesională. Între 2012 şi 2014, Mişu Negriţoiu a fost administrator la 4 firme din domeniul reciclării, cu o cifra de afaceri cumulată de peste 40 de milioane de euro.

Ziarul Financiar observă lupta subterană între stat şi privat pentru boardul Electrica. “Perla energetică” de 4 miliarde de lei este intens curtată. Opt candidaţi concurează pentru un loc în conducerea companiei care distribuie curent în Transilvania şi nordul Munteniei.

Jurnalul naţional scrie că fiecare partid are câte un Gică Contra. Cristian şi Cezar Preda au fost spaima pedeliştilor. Liberalul Ludovic Orban s-a dovedit rebelul ghinionist, iar social-democratul Șerban Nicolae – veşnicul candidat. Fără ei, însă, politica românească ar fi mult mai anostă. Indiferent de motivele care îi mână în lupta împotriva celor cu care au colaborat.

Umilinţă, titrează Gazeta sporturilor. În stil de echipă mare, Dinamo a pus capăt seriei de meciuri fără victorie în faţa Stelei. Alb-roşii au câştigat cu 3-1.