Confidenţialitate

Prima pagină | 23 noiembrie 2018

Adevărul publică un interviu cu tatăl fetei tâlhărite şi bătute cu bestialitate într-o scară de bloc din Alba Iulia. Grigore Sava consideră că toţi cei care l-au eliberat condiţionat pe agresor sunt la fel de vinovaţi. Părintele s-a dezlănţuit la adresa aleşilor care au promovat legea privind recursul compensatoriu, care i-a permis individului violent să scape de la închisoare cu opt luni mai devreme.

Jurnalul Naţional notează că, după precedentul cu Laura Kovesi, şeful statului nu mai poate refuza revocarea unui șef din Parchete decât pe motive de legalitate. Secția de Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii i-a trimis deja muniție lui Klaus Iohannis. Astfel, ministrul Justiției este acuzat că i-a făcut propria evaluare și nu l-a lăsat pe procurorul general să își desemneze evaluatorii – așa cum prevede legea. Asul din mâneca lui Tudorel Toader ar fi modul în care Augustin Lazăr a fost numit la conducerea Parchetului General.

Pentru România Liberă, profesorul Nicolae Noica, fost ministru al Lucrărilor Publice, prezintă istoria, de peste 120 de ani, a proiectului Catedralei Mântuirii. Ideea i-a aparținut primului rege al României, care, deși era de altă religie, a venit să conducă un popor ortodox și a înțeles că românii trebuie să aibă un asemenea monument. Imediat după cucerirea Independenței, Carol I a oferit, pentru Catedrală, suma de cinci milioane de lei aur.

Ziarul Financiar ne anunţă că OMV Petrom revine pe primul loc în top 100 cele mai valoroase companii din România. Hidroelectrica şi Romgaz completează tripleta.Podiumul din 2018 este unul exclusiv energetic, la fel ca în 2017.

Sub titlul “Baftă, ragazzi!” Gazeta Sporturilor scrie că micii “tricolori” sunt în urna a 3-a pentru stabilirea grupelor la Campionatul European de anul viitor. În primele două, se găsesc numai selecţionate foarte puternice. Pentru a atinge semifinala competiţiei, obiectivul declarat al elevilor lui Mirel Rădoi, România trebuie să câştige grupa sau să fie cea mai bună dintre ocupantele locului 2.