Confidenţialitate

Prima pagină | 23 ianuarie 2019

Adevărul scrie despre beizadele la Bruxelles. Reprezentanţa României pe lângă Uniunea Europeană este împânzită cu odraslele politicienilor români. Copii de foşti miniştri, parlamentari, şefi ai spionajului şi magistraţi CCR au ajuns diplomaţi pe baza unui singur criteriu: numele părinţilor. Printre pile s-a strecurat şi fratele Irinei Tănase, iubita social-democratului Liviu Dragnea.

România Liberă consemnează că societatea civilă este din nou divizată, prin reacţiile ei divergente în faţa unor iniţiative legislative propuse de actuala majoritate parlamentară şi de ministrul Justiţiei. Tudorel Toader a anunţat elaborarea unei ordonanţe de urgenţă prin care persoanele care au fost condamnate de completurile de judecată nelegal constituite la Înalta Curte să poată ataca verdictele. La fel de controversată, cealaltă variantă legislativă lansată de coaliţia guvernamentală pentru a repara “erorile Justiţiei” este aceea a amnistie.

Jurnalul Naţional observă un paradox românesc. Suntem săraci chiar şi când avem bani. Plătim 3 ani pentru o vacanță, cumpărăm mâncare pe datorie, casele şi maşinile ne “cocoşează” pe viaţă.

Ziarul Financiar a descoperit că peste 4.600 de companii au parteneriate cu şcolile profesionale pentru a-i susţine pe tineri să înveţe o meserie. Firmele primesc în practică zeci sau sute de elevi cu vârste între 15 şi 18 ani, formând astfel viitori sudori, instalatori sau electricieni. În prezent, aproape 85.000 de elevi învaţă în sistem profesional sau dual.

Gazeta Sporturilor scrie că Simona Halep a pierdut prima poziţie în clasamentul tenisului mondial feminin. Românca a fost depăşită de Petra Kvitova, cehoaica ajungând în semifinalele Australian Open. Până la finalul competiţiei de la Melbourne, Simona Halep riscă să coboare până pe locul 4 WTA.