Confidenţialitate

Prima pagină | 23 aprilie 2019

Adevărul observă că războiul de la Interne, care a dărâmat un guvern, reizbucneşte din senin. Un ofiţer de rang înalt rupe tăcerea şi dezvăluie modul în care sunt schimbate cadrele cu funcţii de conducere după culoarea politică. Şeful Direcţiei Generale Anticorupţie a trimis o scrisoare deschisă în care o acuză pe şefa de la Interne că a minţit şi că i-ar fi cerut să distrugă documente. Chestorul Cătălin Ioniţă descrie şi momentul în care a refuzat numirea la şefia Poliţiei Române, în 2018, care a culminat cu schimbarea lui Mihai Tudose de la conducerea Guvernului. Acuzaţiile vin la trei zile după ce ministrul Carmen Dan a anunţat că vor fi schimbări în DGA.

Jurnalul Naţional scrie despre boala care ucide în câteva ore Medicii atrag atenţia că evoluţia unei meningite bacteriene, cum a fost în cazul elevei din Capitală care a murit săptămâna trecută, este extrem de rapidă. Prin urmare, este esenţial să cunoaştem aceste simptome: febră, vărsături în jet, nelegate de mese, durere de cap, confuzie sau ameţeală intensă, uneori convulsii sau comă, fotofobie şi fonofobie . Potrivit Ministerului Sănătăţii, „infecţia cu meningococ se transmite pe calea aerului, doar în cazul unui contact foarte apropiat cu o persoană bolnavă sau purtătoare”.

Ziarul Financiar scrie despre Igor Kolomoiski, omul care îl protejează şi l-a ajutat să ajungă la conducerea Ucrainei pe actorul Volodimir Zelenski. Autoexilat în Israel din cauza conflictelor cu preşedintele Petro Poroşenko, oligarhul este un lord al războiului care conduce un imperiu media şi energetic cu active în Rusia şi America, anchetat pentru fraudă şi “dispus să îşi murdărească mâinile”.

ColoSalonic, titrează Gazeta Sporturilor. Răzvan Lucescu promite că va rămâne pe banca tehnică a PAOK și în sezonul viitor. Sub comanda sa, echipa a câștigat campionatul Greciei, după o pauză de 3 decenii.