Prima pagină, 22 septembrie 2017

Adevărul anunţă că noua lege a energiei termice va face imposibilă debranşarea cetăţenilor de la încălzirea centralizată. Şi în prezent procedura de debranşare de la reţeaua publică de termoficare este greoaie, durează mult timp şi este condiţionată de mai multe lucruri, precum termenul-limită pentru primirea acordului, anume  prima zi de octombrie a fiecărui an, indiferent de oraş. Noul text de lege spune că dacă Primăria a definit zona în care locuiţi ca fiind una unitară de încălzire prin sistem centralizat, debranşarea va fi interzisă.

Jurnalul Naţional observă atuurile universităţilor străine pentru tinerii noştri. Rata mare de angajare în domeniul studiat – peste 80%, precum şi cursurile care pun mai mult accent pe practică şi interacţiunea cu companiile de pe piaţă decât pe teorie sunt motivele care determină tot mai mulţi studenţi români să studieze dincolo de graniţe. O altă atracţie este dubla specializare, care le oferă acestora un avantaj mai mare la angajare, atât în străinătate, cât şi în România.

Potrivit României Libere, în PSD a început competiţia pentru şefia Curţii de Conturi, iar liberalii speră sa obţină  şi ei unul din cele  şase posturi vacante în instituţie. Printre doritori se numără social-democratul Niculae Bădălau şi liberala Anca Boagiu, beneficiari ai unei noi legi care le permite inginerilor să ocupe posturi la Curtea de Conturi. Mandatul actualului şef, Nicolae Văcăroiu, expiră în octombrie.

Ziarul Financiar scrie că activităţile industriale concentrează aproape jumătate (45%) din forţa de muncă din economia din regiunea de vest a României, această zonă fiind astfel una dintre cele mai puternic industrializate la nivelul întregulu spaţiu comunitar, potrivit unui raport al Eurostat, biroul de statistică al Uniunii Europene. Vestul a devenit destinaţia de investiţii favorită după anul 2008, firmele deschizându-şi unităţi acolo ca urmare a accesului mai facil pentru exporturi către Occident.

Fight club, titrează Gazeta Spoturilor, amintind de titlul unui celebru film. CFR Cluj şi FCSB au remizat, 1-1, după un meci cu multe dueluri tari, dar în care nu prea s-a jucat fotbal. Clujenii au deschis scorul şi au fost apoi interesaţi doară să-i pună la pământ pe stelişti, care au egalat după singura fază spectaculoasă a partidei, creată de Alibec, Man şi Budescu.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS