Prima pagină, 22 octombrie 2015

Dacă va fi găsit vinovat, Ion Iliescu poate primi închisoare pe viaţă, titrează Adevărul. În vârstă de 85 de ani, fostul preşedinte a fost pus ieri sub acuzare în dosarul „Mineriadei“ din iunie ’90, alături de Virgil Măgureanu, cel care a conducea Serviciul Român de Informaţii la acea vreme. Este anchetată reprimarea violentă a protestelor studenţeşti de către mineri. Dosarul a fost redeschis la recomandare CEDO.

Am putea afla adevărul după 25 de ani, notează România liberă. Publicaţia punctează, totodată, că zeci de dosare au fost deschise şi apoi închise, iar unii dintre cei implicaţi au decedat între timp. Asociaţiile victimelor Mineriadei susţin că peste 100 de persoane au fost ucise în centrul Bucureştiului.

Tergiversat un sfert de veac, rezolvat în 10 zile – titlul mare de pe prima pagină a Evenimentului zilei. Ion Iliescu şi gaşca de octogenari sunt chemaţi să ofere răspunsuri. Procurorul Dan Voinea susţine că ancheta i-a atras excluderea din Parchet.

Jurnalul naţional urmăreşte noua anchetă ce o vizează pe Elena Udrea, fiind acuzată de luare de mită, amintind că aşa-numiţii băieţi deştepţi din energie au prosperat în guvernarea portocalie, din care fosta candidată la prezidenţiale a făcut parte. Contractele verificate au fost prelungite până în 2018.

Ziarul Financiar face bilanţul anului viticol. Recolta de struguri a fost influenţată de vremea bună. Consumatorii de vin s-au maturizat, astfel că segmentul premium a crescut.

Gazeta sporturilor continuă să scrie despre scandalul pariurilor sportive. Oficiul Jocurilor de Noroc dă înapoi şi anunţă că românii care au pariat sume mici nu vor fi amendaţi, ci doar avertizaţi. Pariorii cer şefilor instituţiei să-şi dea demisia. Miza este una colosală. Numai Bet365, liderul pieţei, a avut un profit de peste 100 de milioane de euro în ultimii 5 ani.