Prima pagină | 22 octombrie 2018

Pe o primă pagină complet neagră, Gazeta Sporturilor scrie că Ilie Balaci a murit. Sâmbătă noaptea, fostul internaţional a petrecut într-un club din Craiova alături de prieteni. S-a culcat în jurul orei 4.00. În jurul orei 8 şi 30 de minute, s-a trezut acuzând probleme de respiraţie. Echipele medicale chemate în ajutor nu l-au putut salva, el murind în braţele mamei sale.

România Liberă anunţă plecarea Marelui Blond. Cu certitudine unul dintre cei mai mari fotbaliști români din toate timpurile, Ilie Balaci a murit, intrând în legendă. Pe lângă personajele din basme, câteva generații de copii au vrut să fie ca Ilie Balaci, să îmblânzească balonul, să-l vrăjească și să zdrobească “Balaurul” întruchipat de adversara Craiovei sau, în câteva jocuri memorabile, a României. Un jucător al “Craiovei Maxima” care, dacă granițele ar fi fost deschise în acea vreme, ar fi strălucit, ca și Nicolae Dobrin, alt fotbalist cu praf de stele pe crampoane ce a avut neșansa unui timp nefavorabil, în marile echipe ale lumii.

Jurnalul Naţional consemnează că Ilie Balaci s-a stins la 62 de ani, în urma unui atac vascular cerebral. Cel supranumit „Minunea Blondă” este cel mai important produs al şcolii de fotbal craiovene. Gheorghe Hagi consideră că Ilie Balaci „a fost un exemplu pentru noi toţi, pentru generaţii de jucători, un om la fel de mare ca şi talentul său”.

Potrivit ziarului Adevărul, Comisia de la Veneţia, cel mai important for european în materie de drept constituţional, consideră că modificările operate de coaliţia PSD-ALDE la Legile Justiţiei şi la Codurile penale slăbesc lupta împotriva corupţiei din România. La reuniunea de vineri, au fost prezenţi şi trei politicieni români: Tudorel Toader – în calitate de membru al Comisiei, nu de ministru al Justiţiei; Florin Iordache – în calitate de preşedinte al comisiei parlamentare care a propus modificările la Legile Justiţiei şi la Codurile penale; Eugen Nicolicea – preşedintele Comisiei juridice din Camera Deputaţilor şi membru al Comisiei Iordache. Potrivit unor surse participante la dezbateri, Tudorel Toader nu a luat apărarea Guvernului sau a majorităţii PSD-ALDE în faţa forului european. „Toader nu a vorbit deloc. Florin Iordache şi Nicolicea au fost avocaţii PSD, spunând, printre altele, că reforma Justiţiei a fost dezbătută în Parlamentul României, forul suprem de decizie“, susţin sursele citate.

Crăciunul vine mai devreme, anunţă Ziarul Financiar. Ca o măsură şoc pentru întreaga economie, de la 1 noiembrie, salariul minim creşte cu 20% pentru un milion de angajaţi ai statului. Beneficiari ai majorării vor fi bugetarii cu studii superioare şi cei cu 15 ani vechime.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS