Prima pagină | 22 martie 2018

Adevărul publică povestea neştiută a lui Andrei Gheorghe. Povestea neştiută a lui Andrei Gheorghe. În tinereţe, el a fost profesor de rusă la ţară, în Vlădeni, Ialomiţa. Cei care l-au cunoscut atunci spun că imaginea celui decenit star al radioului şi televiziunii era doar o mască menită să-i ascundă tristeţea. Moartea lui Andrei Gheorghe a stârnit o ploaie de elogii pentru cel care a avut sinceritatea brutală drept unic crez în viaţă şi în cariera sa.  

Şoferii acuză plata cu întârziere a daunelor din accidente, scrie România Liberă. Autoritatea de Supraveghere Financiară a primit, anul trecut, aproape 9.400 de plângeri de la clienţi nemulţumiţi de firmele de asigurare, de administratorii de pensii sau de brokerii bursieri. Numărul este în scadere faţă de 2016, dar petiţiile care vizează probleme cu plata daunelor din RCA domină în continuare clasamentul. Topul este dominat, ca şi în 2016, de cei trei asiguratori foarte activi pe piaţa RCA, anume City Insurance, Euroins şi Asirom.

Potrivit Jurnalului Naţional, cu un venit de 140 de lei alocat pentru fiecare asistat social, suntem țara care are cele mai mici cheltuieli cu asistența socială. Un procent de 0,2 din Produsul Intern Brut față de media europeană de 0,8. Cifrele arată că numărul titularilor de venit minim garantat a crescut în ultimii cinci ani cu 20%. Asta înseamnă că față de anul 2012 avem cu cel puţin 40 de mii de asistați social mai mult. Cam cât să populezi un municipiu de dimensiunile orașului Râmnicu Sărat, de exemplu.

Ziarul Financiar consemnează că soarta Şantierului Naval Mangalia, fost şantier militar şi cel mai mare jucător din industria navală locală, care construia între anii 1979 şi 1895 fregata Mărăşeşti, cea mai mare navă de război construită în ţară, este în cumpănă după ce coreenii de la Daewoo au decis să vândă şantierul, iar statul român a anunţat că intenţionează să-l preia în totalitate pentru a produce nave militare. Deocamdată, statul nu a luat o decizie cu privire la exercitarea/neexercitarea dreptului de preferinţă (de prim cumpărător) şi contină să poarte negocieri cu olandezii de la Damen, care au bătut palma anul trecut pentru preluarea pachetului de acţiuni 51% de la Daewoo. În prezent, şantierul nu mai are nicio comandă şi se zbate să supravieţuiască doar ca subcontractor al şantierelor din Tulcea şi Brăila.

Victorie SF, titrează Gazeta Sporturilor. Naţionala de tineret a debutat fantastic în Turneul de Elită pentru Euro 2018. Micii tricolori i-au învins cu 4-0 pe sârbi, favoriţii grupei. România va întâlni Suedia, sâmbătă, care a remizat alb cu Ucraina.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS