Confidenţialitate

Prima pagină | 22 ianuarie

Adevărul scrie despre mafia politică. Fost preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Mihai Seplecan, judecat pentru uz de fals, a explicat în faţa instanţei cum se implică partidele în numirea pe funcţii la instituţiile publice. Fostul liberal ar fi folosit o diplomă falsă de absolvire a Facultăţii de Drept a Universităţii „Spiru Haret“ din Bucureşti, pentru a fi angajat în diferite posture. Judecătorul a decis repunerea pe rol a dosarului.

Jurnalul Naţional observă cum adversari de ochii lumii în partid sunt camarazi în afaceri. Fostul premier Mihai Tudose repară în dușmănie drumurile din județul Giurgiu, fief al lui Niculae Bădălău, un aliat al fostului șef al executivului în lupta cu actuala conducere a lui Liviu Dragnea. Firma apropiată de Mihai Tudose primește milioane de euro de la stat fără licitație pentru lucrări.

Citat de România Liberă, psihologul Daniel David susţine că, în prezent, nu mai există diferenţe majore între provinciile istorice din punctul de vedere al valorilor psihoculturale. Profesorul de la Universitatea “Babeş Bolyai” din Cluj-Napoca este autorul volumului „Psihologia poporului român. Profilul psihologic al românilor într-o monografie cognitiv-experimentală”, o cercetare desfăşurată între anii 2005 şi 2015.

Potrivit Ziarului Financiar, afacerile Arctic se îndreaptă spre un miliard de euro după startul producţiei de maşini de spălat în judeţul Dâmboviţa. Unitatea de la Ulmi ar putea dubla businessul companiei care produce deja frigidere la Găeşti, controlată de grupul turc, Arcelik.

Gazeta Sporturilor consemnează că Simona nu a rezistat în faţa “furiei Serena”. Românca a pierdut dramatic în faţa americancei, în optimile Openului Australiei. Petra Kvitova, Naomi Osaka, Elina Svitolina şi Karolina Plişkova o pot detrona pe româncă până la finalul competiţiei de la Melbourne.