Prima pagină, 22 februarie 2016

Adevărul trage linie după o săptămână “toxică”, în care scandalul Antena 3 – ANAF a fost principalul subiect de dezbatere. Mulţi s-au arătat indignaţi pe reţelele sociale, alţii au ieșit în stradă pentru a fi solidari cu angajaţii Intact. Asta după ce Antena 3 a aruncat în spaţiul public o serie de informaţii care s-au dovedit a fi false sau scoase din context.

România Liberă scrie despre secretele aşa-numitei “biblioteci de piatră”. Institutul Geologic administrează una din cele mai importante colecţii din ţară, anume litoteca naţională. Dar, colecţia – un material de lucru vital pentru oricine are dreptul sa facă exploatări miniere – nu poate fi consultată, deoarece este implicata într-un litigiu cu firmele afaceristului Ovidiu Tender.

Potrivit Jurnalului Naţional, fiecare dintre noi va plăti ca să-şi aleagă primarii şi preşedinţii de Consilii Judeţene. În total, peste 21 de milioane de euro vor fi decontaţi de Guvern la finalul scrutinului din iunie. Pentru organizarea propriu-zisă a alegerilor, se scot alţi bani de la bugetul de stat, respectiv 8 milioane de euro.

Ziarul Financiar scrie că în acordul pe care Marea Britanie l-a obţinut de la celelalte state comunitare se văd clar compromisuri şi un limbaj foarte vag. Din discuţiile privind Brexitul se desprinde o tendinţă clară de a face mai greu traiul celor care vin pentru „turism social“, al celor care vin într-o ţară mai mult pentru a încasa ajutoare sociale şi mai puţin pentru a munci, şi de a ţine banii pentru ajutoare sociale ai unui stat în acel stat.

Un sfert din Europa, titrează Gazeta Sporturilor. CSM Bucureşti şi-a asigurat prezenţa în sferturile Ligii Campionilor la handball feminin. Doar Ungaria mai are două reprezentante între ultimele 8 ale competiţiei.