Prima pagină | 22 februarie 2019

Adevărul notează că Guvernul de la Bucureşti a votat împotriva Laurei Codruţa Kövesi la Bruxelles. Premierul Viorica Dăncilă l-a mandatat pe ambasadorul României la Uniunea Europeană să-i acorde punctaj minim fostei şefe Anticorupţie la un prim vot. Laura Codruţa Kövesi mai poate ajunge în fruntea Parchetului European doar dacă se clasează pe întâiul loc la votul final din Parlamentul European.

România Liberă scrie că reprezentanţii statelor din Uniunea Europeană au aprobat măsuri de securitate mai stricte în privinţa documentelor de identitate, pentru a reduce riscurile de fraudă. Noile documente vor include o fotografie şi două amprente digitale ale titularului, stocate în format digital, pe un cip. Viitoarele cărţi de identitate vor avea o perioada minima de valabilitate de 5 ani şi o perioada maxima de valabilitate de 10 ani.

Cele mai mari 10 companii din economie, după valoarea cifrei de afaceri în 2017, alocă cheltuielilor de personal sume cuprinse între 1% şi 11% din cifra de afaceri, arată datele centralizate de Ziarul Financiar pe baza informaţiilor de la Registrul Comerţului şi de la Ministerul de Finanţe. Producătorul de petrol şi gaze OMV Petrom „consumă” cel mai mult pe lefurile angajaţilor. Cu afaceri de 14,7 miliarde de lei în 2017, compania a avut cheltuieli de personal în valoare de peste 1,6 mld. lei, adică 11,2% din cifra de afaceri.

Potrivit Jurnalului Naţional, Moldova alege Moscova. Republica de peste Prut îşi va desemna, duminică, parlamentarii. 41% din populația Moldovei vrea aderarea la Uniunea Europeană, iar 43% – la Uniunea Eurasiatică, conform unui sondaj al Asociației Sociologilor și Demografilor. Pe 24 februarie, Partidul Socialiștilor (PSRM), fondat de preşedintele Igor Dodon, ar putea obține între 35 și 49 de procente, blocul electoral de opoziţie ACUM, între 19 și 28 de procente, și, pe a treia poziție, Partidul Democrat, aflat la guvernare și liderul actualei majorități legislative, între 15 și 20 la sută.

Gazeta Sporturilor a aflat că Universitatea Craiova are planuri mari pentru perioada următoare. Clubul dorește să fie listat la Bursa de Valori București, ceea ce ar fi o premieră pentru fotbalul autohton. Deocamdată, oltenii se pregătesc pentru derby-ul de duminică cu FCSB. Partida va fi arbitrată de Marius Avram, pe care craiovenii îl consideră un apropiat al bucureștenilor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS