Prima pagină, 22 februarie 2017

În Adevărul găsim confesiunea unui tâlhar convertit. Tibi Uşeriu, singurul est-european care a reuşit să termine ultramaratonul de 563 de kilometri de la Cercul Polar şi unul dintre cei mai respectaţi activişti de mediu din România, lansează astăzi cartea autobiografică. În volumul “27 de paşi”, acesta îşi povesteşte trecutul necosmetizat, marcat de 9 ani petrecuţi la închisoare în Occident, pentru infracţiuni extrem de grave, precum atac armat, tâlhărie sau tentativă de omor.

Călin Popescu Tăriceanu pe vremuri “un european cu papion” a ajuns să facă apologia relansării relaţiilor cu Rusia, observă România Liberă. Preşedinte Senatului şi subalternul său în ALDE, ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, au un limbaj dur la adresa diplomaţilor occidentali, dar sunt foarte prietenoşi cu Moscova. Deşi a fost premierul care în 2005 a semnat tratatul de aderare la Uniunea Europeană, Călin Popescu Tăriceanu nu este la primul gest favorabil Rusiei şi în disonanţă cu parteneriatele strategice ale României.

Potrivit Jurnalului Naţional, românii care au venituri sub salariul minim brut, respectiv 1.450 de lei, ar putea beneficia de un cont bancar de bază care le va oferi servicii cu comisioane zero. Măsura se regăseşte într-un proiect de lege care transpune în legislaţia românească Directiva EU 92/2014. Norma europeană trebuia aplicată încă de la jumătatea lunii septembrie 2015. Bancherii sunt interesați, dorind să atragă și clienții nebancarizați. Doar 61% dintre românii cu vârsta de peste 15 ani au un cont bancar, faţă de 95% în Vest.

Ziarului Financiar consemnează că industria a început anul cu un declin ce ar putea afecta creşterea economică. Sectorul contribuie cu aproape un sfert la Produsul Intern Brut. Indicatorul pentru volumul producţiei a coborât semnificativ.

Din Anglia, unde se ascunde de justiţie, Alexander Adamescu a trimis Gazetei Sporturilor documente despre distrugerea clubului de fotbal Oţelul Galaţi. Între altele, fostul primar al oraşului, Marius Stan, a primit 28.000 de euro pe o clauză inventată, chipurile ca să nu plece la alt club. Doar că nu avea cum să plece, pentru că era edil, notează Adamescu Jr.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS