Confidenţialitate

Prima pagină | 21 martie 2019

Haosul a fost cel care a guvernat ieri traficul din Capitală, iar bucureştenii trebuie să ştie că şi în această dimineaţă vor avea parte de acelaşi lucru, scrie Adevărul. Dacă ieri mitingul transportatorilor din Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT) a fost cel care a paralizat Capitala, astăzi este rândul celor de la Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) să ne îngreuneze viaţa. Asta deşi reprezentanţii FORT susţin că li s-a promis că în viitoarea şedinţă de Guvern vor fi aprobate revendicările, aproximativ aceleaşi cu cele ale membrilor COTAR . Transportatorii cer în primul rând, eliminarea sintagmei „în mod repetat“ din legea taximetriei. Aceasta le permite, în acest moment, firmelor din judeţul Ilfov să aibă activitate în Bucureşti, deşi nu au autorizaţii eliberate de Primăria Generală a Capitalei. În timpul protestului de ieri, sute de taxiuri şi microbuze au blocat Piaţa Victoriei din Bucureşti. Oamenii au cerut Guvernului să adopte de urgenţă cele două ordonanţe de urgenţă. Manifestanţii au strigat „Jos evaziunea fiscală“şi „Jos pirateria“ şi au afişat mesaje precum:„Stop transportului ilegal“, „Stop pirateriei“, „Dorim doar eliminarea sintagmei «în mod repetat» din Legea38/2003“.

România Liberă observă că prima runda de negocieri dintre Parlamentul European si Consiliul Uniunii Europene pentru desemnarea procurorului-şef european nu a ajuns la vreo concluzie. Discuţiile politice vor fi reluate peste o săptămână. Fostă șefă a Direcției Anticorupție, Laura Codruța Kovesi are susținerea legislativului comunitar. Principal contracandidat îi este francezul Jean-Francois Bohnert, care este sprijinit de mai mulți ambasadori din Consiliul Uniunii Europene.

Jurnalul Naţional consemnează că Statele Unite au uimit din nou întreaga Planetă, propunând primirea Braziliei în NATO. Jair Bolsonaro şi Donald Trump, lideri între care există o chimie perfectă, au dat de înțeles că vor pune bazele unei cooperări militare solide. Administraţia de la Washington urmăreşte să ofere o nouă piață de desfacere companiilor americane de armament și, în același timp, să pună presiune pe rușii din Venezuela.

Gazeta Sporturilor a vizitat stadionul din Stockholm, unde naționala lui Cosmin Contra va începe cursa pentru Euro 2020. În urmă cu aproape 36 de ani, craioveanul Rodion Cămătaru aducea minunata victorie a României împotriva Suediei în calificările pentru Euro 84. Acolo, s-a născut inclusiv legenda brazilianului Pele, odată cu finala Mondialului din ’58, Brazilia – Suedia, scor 5-3, cel mai important meci din istoria scandinavilor.