Prima pagină, 21 martie 2016

Adevărul scrie că poliţiştii care au instrumentat dosarul „Girofarul“, soldat cu inculparea fostului ministru al Internelor Gabriel Oprea pentru abuz, sunt ţinta unor controale dispuse de şefi. Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei, care a instrumentat dosarul morţii agentului Bogdan Gigină, a fost luat în vizorul mai-marilor Poliţiei Române. Se caută cu orice chip nereguli în activitatea poliţiştilor.

Documente secrete ale fostei Gărzi Financiare, intrate în posesia României Libere, dezvăluie un mecanism de corupţie desfăşurat prin taxe de protecţie impuse comercianţilor din Ilfov de către înaţi funcţionari publici. Pe scurt, o organizaţie mafiotă de tip piramidal, care a transformat instituţii ale statului, respectiv Agenţia Naţională de Administrare Fiscala (ANAF) şi fosta Gardă Financiară, într-un mecanism care producea bani prin intermediul zonei negre a economiei, pe care o încuraja şi o susţinea.

Potrivit Jurnalului Naţional, zeci de mii de fumători nemulţumiţi de legea care nu le mai permite să aprindă ţigara în spaţiile publice au semnat, în cele câteva zile de la intrarea în vigoare a interdicţiei, petiţii prin care solicită Guvernului să „îndulcească” normele. Fumătorii spun că se simt „discriminaţi, marginalizaţi, suprimaţi” şi aduc argumente legale sau chiar religioase prin care îşi apără dreptul de a fuma în spaţii publice.

Din Ziarul Financiar aflăm că aproape 6.000 de studenţi români au lucrat vara trecută în Statele Unite prin programe de tip work&travel. Unii dintre ei s-au întors acasă cu sume cuprinse între 7.000 şi 11.000 de dolari. Cele mai căutate joburi sunt cele din restaurante, hoteluri sau parcuri de distracţii.

Gazeta Sporturilor scrie despre un Cristofor Columb al zilelor noastre. Antrenorul Tomas Ryde le-a făcut pe handbalistele tricolore să-şi redescopere încrederea în ele. Suedezul are un rol crucial în calificarea la Olimpiada de la Rio.