Prima pagină, 21 februarie 2017

Adevărul scrie despre cele mai periculoase oraşe ale României. Alexandria este cel mai nesigur, după cum reiese dintr-un studiu realizat de portalul imobiliar Storia asupra siguranţei vieţii în 42 de oraşe din România plus judeţul Ilfov. În top se mai află Suceava, Satu Mare, Bacău, Călăraşi, Târgovişte, urmate de Vaslui, Piatra Neamţ, Galaţi şi Reşiţa.

România Liberă observă ministerele-fantomă ale cabinetului condus de Grindeanu. Executivul funcţ­ionează fără câţ­iva secretari de stat. Mai mult, o parte însemnată din cei care conduc ministerele nu sunt men­ţionaţ­i public sau au CV-urile la secret. Pentru a putea intra în posesia lor, este nevoie de o cerere oficială.

Evenimentul Zilei notează că peste 30 de organizații ale PSD au adoptat rezoluții de susținere “necondiționată” a președintelui partidului, Liviu Dragnea, unele dintre ele fiind veritabile ode la adresa acestuia. Ales lider, în toamna lui 2015, cu 97% din voturile social-democraților, Liviu Dragnea este cunoscut în interiorul partidului pentru faptul că îi place să îi fie mângâiat orgoliul.

Jurnalul Naţional anunţă anul sentinţelor în politica românească. Multe dintre dosarele grele aflate pe rolul instanţelor ar putea fi finalizate în acest an. De la Elena Udrea, la Liviu Dragnea, Gabriel Oprea, Victor Ponta sau Sebastian Ghiţă, cu toţii aşteaptă cu sufletul la gură deciziile Instanţei Supreme. Cu prejudicii mai mari sau mai mici, cazuri precum Gala Bute, Turceni-Rovinari sau Dragnea şi instigarea la abuz în serviciu ar putea fi finalizate.

Ziarul Financiar consemnează un record. România a exportat, anul trecut, servicii de IT în valoare de 2 miliarde şi jumătate de euro. Avansul este de 16% faţă de 2015. 146.000 de persoane lucrează în industria autohtonă de IT&C, care generează peste 6% din Produsul Intern Brut.

Contrast, titlul mare de pe prima pagină a Gazetei Sporturilor. Succesul de aseară, 1-0, cu FC Botoşani, a urcat Dinamo pe ultimul loc de play-off, la egalitate cu Astra. La debutul lui Cosmin Contra pe banca tehnică, în vreme ce moldovenii au avut ocaziile, dinamoviştii au avut golul. Pentru alb-roşii urmează un derby, sâmbătă, cu Universitatea Craiova.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS