Prima pagină | 21 decembrie 2018

Jurnalul Naţional notează că guvernul va adopta, vineri, ordonanţa prin care guvernul va schimba cadrul fiscal în domeniile vitale ale economiei româneşti. “Taxa de lăcomie” pentru bănci, limitarea preţului la gaze, precum şi noi reguli pentru funcţionarea fondurilor de pensii private vor avea un efect greu de suportat pentru economie, susţine mediul de afaceri. Acesta consideră că ordonanţa reprezintă o bombă pentru economie, iar impunerea impozitului de 3% din cifra de afaceri a companiilor energetice pune în pericol securitatea energetică a ţării.

Ziarul Financiar aminteşte că anul a început cu aşa-numita revoluţie fiscală care a dat peste cap bugetele de salarii din mediul privat pe fondul transferului contribuţiilor de la angajator la angajat. Problema nu s-a rezolvat nici pentru 2019, deoarece acest transfer nu a fost legiferat. Pe final de an, mediul de business mai primeşte o lovitură prin seria de modificări fiscale anunţate de ministrul Eugen Teodorovici.

Potrivit României Libere, apropierea sărbătorilor de iarnă crește, ca în fiecare an, traficul la granițe. Atrași de prețurile mici și de serviciile din Bulgaria, și în acest an mulți români vor trece Dunărea pentru a-și petrece Crăciunul sau Revelionul în țara vecină. Reprezentanții Găzii de Coastă au anunțat că în perioada următoare se prefigurează o creștere a traficului prin punctele de trecere ale frontierei.

Fotbalistul George Ţucudean a fost desemnat jucătorul anului în ierahia anuală a Gazetei Sporturilor, ajunsă la a 53-a ediţie. Între stranieri s-a impus francezul Harlem Gnohere. Competiţia antrenorilor a fost câştigată de Răzvan Lucescu. Simona Halep a fost desemnată sportiva anului.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS