Prima pagină | 21 decembrie 2017

Adevărul a căutat să afle unde a terminat Facultatea de Drept deputatul PSD Eugen Nicolicea. Biografia sa oficială arată că este absolvent a două facultăţi, dar la niciuna dintre ele însă nu se spune unde a absolvit şi în ce an. Foşti colegi de-ai săi de la Timişoara spun că Eugen Nicolicea a rămas repetent la Automatizări şi s-a transferat la Electronică. Un fost profesor de-al său a mărturisit pentru Adevărul marele secret. Social-democratul a urmat Dreptul la Universitatea “Spiru Haret”, filiala din Drobeta-Turnu Severin, forma de „Învăţământ la Distanţă”. În momentul de faţă, Eugen Nicolicea este preşedintele Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor, adică acea comisie fără ale cărei rapoarte sau avize nu poate fi adoptată nicio lege, indiferent de zona pe care o reglementează.

Trei sferturi din IMM-uri se tem de închiderea afacerilor, potrivit României Libere. Adoptarea ordonanţei care trimite la închisoare patronii care nu reuşesc să plătească la timp contribuţiile sociale şi alte tipuri de impozite va avea efecte devastatoare asupra micilor afaceri. Patronii se tem de sporirea controalelor abusive, anticipând concedieri de personal şi reducerea veniturilor la buget. Un alt efect direct va fi reducerea investiţiilor.

Ziarul Financiar observă că hipermarketurile au devenit anul acesta cel mai populare magazine de unde românii îşi cumpără mâncare şi produse de uz curent, depăşind alimentarele tradiţionale. Mai exact, acestea din urmă asigură o treime din tot universul de comerţ şi HoReCa (în volum, ca număr de unităţi), însă au doar 13,3% din vânzări. Deşi acest format are doar 0,2% din totalul magazinelor, mai exact mai puţin de 200 de unităţi, concentrează 16,4% din venituri, adică au vânzări de 3,4 miliarde de euro. Românii cheltuie pe produse de larg consum (FMCG) circa 20,7 miliarde de euro anual, suma fiind relativ constantă în ultimii ani.

Potrivit Jurnalului Naţional, perioada sărbătorilor de iarnă poate fi una extrem de dificilă pentru persoanele singure. Specialiştii avertizează că din ce în ce mai mulţi români se confruntă cu depresia şi sentimentul de gol interior, în preajma Crăciunului şi a Anului Nou. Pe lângă zilele mai scurte şi mai înnorate, care reprezintă un fond propice instalării depresiei, psihiatrii spun că filmele şi spoturile publicitare, care promovează perioada sărbătorilor ca fiind fericită doar dacă este petrecută în familie, contribuie la accentuarea acesteia.

Atac frânt, titrează Gazeta Sporturilor. FCSB rămâne fără ambele vârfuri la meciurile cu CFR și Dinamo. Denis Alibec vrea să se opereze de pubalgie, ceea ce ar face să rateze startul de sezon. Harlem Gnohere s-a trezit suspendat 3 etape de Comisia de Disciplină pentru lovitura aplicată lui George Țucudean.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS