Confidenţialitate

Prima pagină, 20 octombrie 2016

Jurnalul Naţional susţine că analiza activităţii guvernamentale a fost deja făcută. La Justiţie, Robert Cazanciuc, pe cât de „discret” este, pe atât de criticat. Iulian Ghiocel Matache, ministrul Transporturilor, este la fel de lent ca şi programul de construcţie de autostrăzi. PSD, greu de mulţumit când vine vorba de Andrei Gerea, Marius Nica sau Eugen Teodorovici, actualii titulari de la Energie, Fonduri Europene şi Finanţe.

Despre umilinţă scrie Adevărul. Ion Iliescu a fost exclus de către tovarăşii săi din toate forurile de decizie ale PSD, după o metodă care trebuie că-i aduce aminte de tinereţile sale revoluţionare: pe tăcute şi cu zâmbetul pe buze. Noul lider al partidului, Liviu Dragnea, a explicat ieri că, preşedinte de onoare fiind, Ion Iliescu nu poate face parte dintr-o structură executivă, aşa cum este Biroul Permanent Naţional.

Evenimentul Zilei remarcă operaţiunea Cristal. Combaterea evaziunii din en-gros-uri zguduie mii de afaceri mici din ţară.

Guvernul a pus la pământ companiile autohtone, potrivit României libere. În 2012, când la putere a ajuns Victor Ponta, în România erau 9,4 milioane de persoane active economic. Astăzi, statistica oficială arată că numărul acestora a scăzut la doar 8,6 milioane, iar capitalul românesc a fost distrus aproape complet.

Ziarul Financiar s-a uitat pe schiţa legii salarizării. Anul viitor, cea mai mică leafă de bugetar va fi de 1.300 de lei, iar cea mai mare ajunge la 21.540 de lei.

Gazeta Sporturilor scrie despre postacii xenofobi ai Elenei Udrea. PDL Bucureşti a angajat persoane care să comenteze pe internet, de teama demonstraţiilor din ianuarie 2012. Plăţile se făceau din bani publici sau şpăgi.