Confidenţialitate

Prima pagină | 20 octombrie 2017

Adevărul scrie că, în relația cu sindicaliștii, Guvernul se joacă de-a v-ați ascunselea cu banii pentru salarii. Publicația amintește că PSD a câștigat alegerile cu o mișcare revoluționară de imagine, prin care anunța majorări colosale de lefuri, mai ales pentru medici și profesori, prin legea salarizării unitare. Când au ajuns la putere, social-democrații s-au preocupat mai întâi de salariile parlamentarilor și primarilor. Dându-și seama că promisiunile nu vor avea acoperire, guvernarea a început o ‘țopăială’ fiscal-bugetară.

România Liberă observă că revine în discuţie una dintre cele mai contestate iniţiative legislative din acest an. ‘Taxa de solidaritate’ a stat la sertat după proteste publice. Ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa invocă din nou birul, care se va aplica de  anul viitor fără discuţie. Povara fiscală asupra angajatorului pentru munca prestată de salariaţi este oricum uriaşă.

Potrivit Ziarului Financiar, băncile au acordat ipotecare noi în lei în valoare de 7,9 miliarde de lei în intervalul ianuarie-august din acest an, ceea ce înseamnă o scădere de 2% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, arată calculele realizate pe baza datelor BNR. În pofida semnalelor alarmante privind supraîncălzirea creditării ipotecare, statistica arată contrariul. În august, se vede un declin al finanţărilor cauzat cel mai probabil de epuizarea fondurilor pentru programul guvernamental Prima Casă.

Potrivit Jurnalului Naţional, în România zilelor noastre, există ‘căpitani de judeţ’ cu averi impresionante, dar şi baroni cu datorii foarte mari. Alţii, mai discreţi, preferă să-şi ţină averea pe numele apropiaţilor, fără să le apară în acte.

Pas de defilare, titrează Gazeta Sporturilor. FCSB este ca şi calificată în primăvara europeană după victoria contra Beer Sheva, scor 2-1. Roş-albaştrii au punctaj maxim în grupa G a Ligii Europa. Eroul partidei a fost Harlem Gnohere, autor al unei duble, deşi a fost introdus pe teren în minutul 69.