Confidenţialitate

Prima pagină, 20 octombrie 2016

Adevărul se întreabă cui îi este frică de camerele video din secţiile de votare. După implementarea softurilor pentru împiedicarea votului multiplu, Ministerul de Interne vrea ca, după închiderea urnelor, procesul electoral să fie supravegheat audio-video. Analiștii susţin că măsurile sunt binevenite, în condiţiile în care în România sufragiile încă se numără manual.

România Liberă dezvăluie că actualul ministru de Externe a semnat, în urma cu 35 de ani, o carte de propagandă care cuprinde peste 550 de citate din cuvântările lui Nicolae Ceauşescu. Lazăr Comănescu s-a numărat printre cei care au semnat “cuvântul înainte” al volumului, fiind o odă închinată fostului dictator şi “vastelor” sale cunoştinţe. Cartea a contribuit la cultul personalităţii ceauşiste.

Jurnalul Naţional observă că piaţa imobiliară se pregăteşte pentru un nou boom: zeci de cartiere cu mii de locuinţe vor răsări în întreaga ţară. Oferta este cu mult peste cea din perioadă de glorie cuprinsă între 2007 şi 2008. Bancherii avertizează că vor restricţiona şi mai mult accesul la credite, supăraţi pe legea dării în plată.

Ziarul Financiar scrie, într-o analiză, că cele mai mari 100 de companii controlate de antreprenori locali au avut, anul trecut, o cifră de afaceri de 61 de miliarde de lei, adică doar 5% din total. Prin comparaţie, primele 100 de multinaţionale generează afaceri de 277 miliarde de lei. Jumătate dintre firmele autohtone incluse în top au înregistrat un avans al cifrei de afaceri de peste 10%.

Gazeta Sporturilor scrie că Steaua trebuie să învingă, deseară, divizionara secundă elveţiană FC Zurich pentru a mai spera să treacă de grupele Ligii Europa. Roş-albaştrii sunt obligaţi să câştige şi de calculele financiare, formaţia investind peste 6 milioane de euro în achiziţiile pentru acest sezon.