Prima pagină, 20 noiembrie 2015

Şi-au cumpărat judecătoarea? se întreabă Gazeta sporturilor. În urmă cu un an, publicaţia sportivă scria că DNA are suspiciuni că achitările în dosarul transferurilor ilegale de jucători s-ar fi făcut prin şpagă. Ieri, a fost percheziţionat biroul judecătoarei Geanina Terceanu, pe care anchetatorii au săltat-o. Fraţii Becali şi Cristi Borcea au fost aduşi la audieri din închisoare.

România liberă scrie că guvernul lui Dacian Cioloș a operat schimbări în eșalonul secund al puterii și a creionat prioritățile perioadei următoare, anume realizarea bugetului pe 2016 și stabilirea principiilor unei reforme administrative. Pentru materializarea acestor planuri este nevoie de sprijinul Parlamentului. PNL cere mobilizarea aleşilor săi, care trebuie să formeze o majoritate pro-guvernamentală, pentru a nu lăsa PSD să facă agenda parlamentară.

Ziarul Financiar consideră că principala întrebare pentru construcţia bugetului de stat este dacă economia va avea un avans, anul viitor, de 4,1%. În lipsa unor măsuri de investiţii, angajamentele de creştere a salariilor în sistemul bugetar şi de scădere a TVA, de la 24 la 20%, vor fi insuficiente pentru a aduce creştere din consum.

Reporterii Adevărul au intrat în casele și în geamiile musulmanilor din România pentru a vedea cum trăiesc, cum gândesc şi cât de radicali sunt adepţii islamului de la noi din ţară. În lipsa unei moschei încăpătoare, la marile sărbători, mii de membri ai acestui cult se adună în Complexul Sportiv Dinamo.

Excesul de antibiotice este o problemă de siguranţă naţională, potrivit Jurnalului naţional. Ţara noastră este în top trei la nivel european la capitolul consumului de antibiotice. Folosirea nejustificată a acestor substanţe duce la întărirea rezistenţei bacteriilor prin selecţie naturală, ceea ce ar putea face ca tratamentele în viitor să devină inutile.