Prima pagină | 20 noiembrie 2017

Potrivit Adevărul, un cutremur major ar pune la grea încercare sistemul de sănătate românesc. Mai exact, un seism cu magnitudinea 7 pe scara Richter, cu epicentrul în Vrancea, ar face ravagii. 6.500 de persoane şi-ar pierde viaţa şi alte 10.000 ar fi rănite. În aceste condiţii, morţii nu ar avea unde să fie duşi, iar răniţii de cine şi cu ce să fie trataţi. Concluzia se desprinde din cel mai recent studiu făcut de Alert, un proiect care oferă informaţii despre riscul seismic. Cercetarea arată că lipsurile majore cu care se confruntă spitalele i-ar condamna pe răniţi la şi mai multă suferinţă. Mulţi dintre ei nu ar avea unde să fie internaţi din lipsă de spaţiu. Studiul arată că, în Bucureşti funcţionează doar 12 unităţi de primiri urgenţe, 10 destinate adulţilor şi alte două copiilor, rezervele de sânge sunt insuficiente, iar spitalele nu au stocuri de medicamente pentru calamităţi.

România Liberă observă că vaccinarea antigripală se face doar pe hârtie. Deşi în mod normal ar fi trebuit să înceapă la mijlocul lunii octombrie, cum s-a procedat în anii trecuţi, mare parte din populaţie este neimunizată împotriva gripei din cauza bâlbâielilor administrative ale autorităţilor. Până în prezent, în cadrul campaniei gratuite de vaccinare din acest sezon epidemic, au fost distribuite la nivel naţional doar 19.000 de doze de vaccin.

Ziarul Financiar consideră că ‘revoluţia fiscală’ a luat-o razna. Guvernul obligă sute de mii de companii să negocieze contracte colective de muncă pentru punerea în aplicare a transferului obligaţiilor sociale de la angajator la angajat. Termenul limită oferit patronilor este 20 decembrie.

Jurnalul Naţional se întreabă cât mai rezistă Liviu Dragnea în fruntea PSD. Tot mai mulţi social-democraţi se plâng de felul în care partidul face scut în jurul preşedintelui. Demisia europarlamentarului Sorin Moisă a declanșat un război al declarațiilor, în care taberele s-au conturat și mai bine. Olguţa Vasilescu și-a apărat liderul, în timp ce Cătălin Ivan, din contră, a anunțat că nu ar da un Moisă pentru 100 de Liviu Dragnea.

Maxi coliva!, titrează Gazeta Sporturilor. Într-o atmosferă subră, Dinamo a pierdut lamentabil, scor 0-2 cu CFR Cluj. Finanţatorul Ionuţ Negoiţă şi elevii lui Vasile Miriuţă au fost contestaţi de suporteri. Dinamo se află pe locul 7 în clasament, la 4 puncte de play-off, în vreme ce trupa lui Dan Petrescu a revenit pe primul loc, profitând de eşecul FCSB cu Poli Iaşi, scor 0-1.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS