Confidenţialitate

Prima pagină | 20 martie 2018

Iarna nu se dă dusă, consemnează Adevărul. Meteorologii spun că, în următoarele zile, va fi în continuare foarte frig şi nu vor lipsi ninsorile. Abia de săptămâna viitoare, temperaturile vor începe să se apropie de cele normale pentru această perioadă. În condiţiile în care bate vântul, cel puţin în regiunile sudice s-ar putea să mai apară acel fenomen de ploaie îngheţată.

Comisia specială pentru legile Justiţiei l-a eliminat pe şeful statului din ecuaţia numirilor şi revocărilor la vârful Instanţei Supreme, notează Jurnalul Naţional. Rolul îi va reveni Consiliului Superior al Magistraturii. Modificările vor ajunge în plenul Camerei Deputaţilor şi apoi în Senat pentru votul final. Legile Justiţiei s-au întors în legislativ după ce unele articole au fost declarate neconstituţionale.

România Liberă observă că, de aproape 20 de ani, Bucureştiul se dezvoltă după aceleaşi reguli trasate prin Planul Urbanistic General aprobat în anul 2000. Oricât ar părea de ciudat, în prezent orice noi investiţii imobiliare sau în reţelele de infrastructură ale Capitalei (precum artere de circulaţie, termoficare, apă, canalizare, transport etc.) se raportează la realitatea existentă în secolul trecut. Realizat pe timpul lui Viorel Lis şi adoptat în primul mandat de primar al lui Traian Basescu, PUG-ul Capitalei a expirat, conform legii, în 2010.

Potrivit Ziarului Financiar, brandul finlandez Nokia este din nou “regele” pieţei de telefoane mobile din România, cu cea mai mare cotă de vânzări în 2017, de aproximativ 40%, însă numai pe segmentul mobilelor clasice – care nu au acces la net şi aplicaţii (sau doar la versiuni limitate ale acestora). Din cele puţin peste un milion de telefoane “clasice” vândute anul trecut în România, aproximativ 40% au fost Nokia, aproa pe dublu faţă de următorul clasat – Alcatel, au declarat pentru ZF surse din piaţă de comunicaţii.

Gazeta Sporturilor a aflat că finanţatorul FCSB este dispus să îi mărească salariul lui Constantin Budescu, cel mai bun jucător al echipei, pentru ca acesta să nu dea curs ofertelor din Rusia şi zona Golfului. Fotbalistul are o clauză de 3 milioane de euro, de 10 ori mai mică decât a colegului Florin Tănase. Constantin Budescu se află într-o formă fizică senzațională.