Confidenţialitate

Prima pagină, 20 mai 2016

România Liberă pune în context arestarea preventivă a managerului de la Spitalul Județean Constanța. Zeci de bolnavi de cancer nu mai au unde să se trateze pentru că radioterapia s-a închis în unitatea medicale. Autorizația de folosire a sursei de cobalt a expirat. Dănuț Căpățână nu s-a considerat responsabil de situaţie. Procurorii îl acuză că a luat mită zeci de mii de euro în schimbul unor contracte acordate preferenţial.

Potrivit Jurnalului Naţional, peste 10.000 de români suferă de boala Crohn sau colită ulcerativă, două dintre tulburările gastro-intestinale cronice care afectează în special tinerii. Medicii avertizează că numărul persoanelor diagnosticate cu boli inflamatorii intestinale a crescut îngrijorător în ultimii 10 ani, ca urmare a modificării stilului de viaţă, fiind absolut necesară crearea unor centre dedicate, cu o abordare multidisciplinară în tratarea acestor maladii.

Analizând afişele şi bannerele, Adevărul observă o campanie electorală plicticoasă, cu o creativitate limitată.  Specialiştii în PR şi publicitate consideră că mesajele din unele afişe sunt de multe ori confuze, iar postura crispată a candidaţilor aduce mai degrabă a fotografie de familie din secolul al XIX-lea.

Potrivit Ziarului Financiar,  salariile mai mari şi siguranţa locului de muncă au făcut mai atractive  joburi de la stat, mai ales pentru tineri. În prezent, un angajat din patru lucrează pentru o instituţie publică.

Gazeta Sporturilor scrie că Lucian Sânmărtean aşteaptă telefonul Stelei. Fotbalistul a ajuns aseară în cantonamentul “naţonalei” şi n-a exclus o revenire în Ghencea.