Prima pagină, 20 iulie 2017

Potrivit României Libere, județele controlate de oamenii lui Liviu Dragnea au primit cei mai mulți bani de la Ministerul Dezvoltării în 2017. Alocările pe următorii patru ani zile sunt ușor diferite, fiind favorizate alte zone. În ambele topuri, Teleormanul, fieful lui Liviu Dragnea, este pe un loc fruntaș. Ministerul Dezvoltării Regionale, condus de Sevil Shhaideh, a plătit aproape 602 de milioane de lei în teritoriu, între ianuarie și iunie 2017, în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală 2 (PNDL2). Prin acest program urmează să fie plătiți în total 30 de miliarde de lei în perioada 2017-2020. O comparație între cele două statistici scoate la iveală o serie de detalii interesante. În 2017, cea mai mare sumă, de 47,3 milioane de lei a mers către Județul Olt, controlat de baronul Paul Stănescu. Acesta este vicepreședinte PSD, fiind unul din oamenii de încredere ai lui Liviu Dragnea.

Despre baronii PSD cu lipici la banii Dezvoltării scrie şi Adevărul. Judeţele controlate de puternicii lideri PSD Niculae Bădălău, Paul Stănescu şi Marcel Ciolacu au primit cei mai mulţi bani de Ministerul Dezvoltării condus de Sevil Shhaideh, unul dintre miniştrii fideli lui Liviu Dragnea. Cei trei sunt oamenii din partid în care Dragnea are cea mai mare încredere. Judeţele care au primit cei mai mulţi bani prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, în prima jumătate de an,  sunt controlate, formal sau informal, de oamenii de bază ai liderului PSD Liviu Dragnea, care şi-au dovedit de-a lungul ultimilor ani loialitatea faţă de actualul lider social-democrat. Printre aceşti baroni se numără  Paul Stănescu, social-democratul care păstoreşte judeţul Olt, Niculae Bădălău, om cu greutate în Giurgiu încă de la începutul anilor 2000 sau Marcel Ciolacu, actualul vicepremier responsabil de problemele speciale.

Jurnalul Naţional dezvăluie că afacerea terenurilor agricole din localitatea Nana, județul Călărași, care au intrat, în 2013, în posesia fiicei fostului președinte Traian Băsescu, a fost construită, în mod infracțional, timp de nouă ani. Personajul principal al acestei povești incredibile se numește Simona Alina Preda – consilier și ulterior referent în cadrul Primăriei Nana. Mama sa, Tudorița Niculae, are, de asemenea, un rol extrem de important în această suveică, deoarece deținea, la momentul derulării acestor afaceri, funcția de secretar al primăriei. Soacra Simonei Alina Preda, Vasilica Preda, era, în aceeași perioadă, contabilul instituției.

Din Ziarul Financiar aflăm că depozitele bancare deţinute de străini în România au continuat scăderea, coborând în luna mai la numai 3,2 mld. euro. Este minimul deceniului, după reducerea RMO la valută din luna mai. Depozitele pe termen lung constituite de străini la băncile locale reprezintă în mare parte linii de finanţare primite de la acţionari.

Război total, titrează Gazeta Sporturilor. Gică Hagi îl ‘faultează’ pe Gigi Becali pe oriunde îl prinde. După ce i-a luat titlul și l-a îngenuncheat la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, ‘Regele’ îi pregătește finanțatorului FCSB o nouă lovitură dură. FC Viitorul va ajutea Steaua Armatei să promoveze din liga a 3-a, unde Gigi Becali plănuia să înființeze o echipă pentru a-i strica planurile lui Marius Lăcătuș.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS