Confidenţialitate

Prima pagină, 20 ianuarie

Un ministru ceauşist este acuzat de moartea disidentului Gheorghe Ursu, notează cotidianul Adevărul. La trei decenii de la odioasa crimă, George Homoştean – fost șef al Internelor – ar putea ajunge la închisoare la cei 93 de ani ai săi, fiind acuzat de complicitate la infracţiuni contra umanităţii.

Din România Liberă aflăm cum au ajuns serviciile secrete să se verifice singure. La o zi după ce Consiliul Suprem de Apărării a Ţării a anunţat că nu există ofiţeri acoperiţi în justiţie, şeful Cancelariei Prezidenţiale a recunoscut că instituţia nu are capacitatea de a face un astfel de control. Procedura de verificare a magistraților a fost introdusă în 2005, prin Legea reformei în justiţie, la iniţiativa Monicăi Macovei, dar politicienii nu s-au mai preocupat de eventualele lacune.

Potrivit Jurnalului Naţional, 5 iniţiative legislative care încearcă să resolve problemele pe care le au datornicii se plimbă de mai bine de un an între diverse instituţii. Ca și cum nu ar fi fost suficiente, Protecţia Consumatorului a elaborat un proiect care își propune să transpună în legislaţia naţională o directivă europeană. Cu atâtea legi care se bat cap în cap, restanțierii riscă să rămână cu buza umflată.

Ziarul Financiar publică harta „autostrăzilor albe“. România are 146 de kilometri de pârtii de schi, unele cu o lungime medie de nici un kilometru. În ţară, la ora actuală, sunt 164 de pârtii de schi omologate.

Paralizată de frică, titlul mare de pe prima pagină a Gazetei Sporturilor.  Simona Halep a început sezonul cu stângul şi s-a întors la situaţia din 2013, când a părăsit prea repede Openul Australiei.