Prima pagină | 20 februarie 2018

Impostura preia puterea în Ministerul de Externe, titrează Adevărul. Într-o perioadă în care analiştii avertizează că România e “într-un deficit profund de gândire strategică” în materie de politică externă, PSD dă afară din Ministerul de Externe diplomaţi de carieră, dar păstrează demnitari promovaţi strict pe bază de proptele politice. Un exemplu elocvent este secretarul de stat Cristian Winzer. Povestea sa depăşeşte cu mult graniţele diplomaţiei. Tip monden cu comportament golănesc, avocat mediocru, prieten cu personaje obscure, abonat, alături de întreaga familie, la sinecuri, Cristian Winzer se ocupă de soarta românilor afectaţi de BREXIT, dar şi de alte afaceri europene.

Potrivit României Libere, clientelismul este amplificat de la o guvernare la alta. Administraţia locală se alimentează din Fondul de Rezervă şi Fondul de Intervenţii, din care s-au alocat 7,6 miliarde lei între 2008  şi 2017. Între 2010 şi 2018, regulile vagi privind finanţarea au suferit 37 de derogări.

Jurnalul Naţional observă că Ministerul Fondurilor Europene are ca țintă o rată de absorbție de 72,5% până în 2020. În prezent, aceasta este de 5,47%, și contraperformanța nu e de mirare. Până acum nu au fost bani, iar acum, când sunt, beneficiarii se lovesc de regulamente absurde, care elimină profesioniștii din programele europene. „Nici măcar nu putem spune că au făcut ghidurile și caietele de sarcini cu dedicație (…) Cred că e pur și simplu prostie”, spune un manager de proiect.

Gazeta Sporturilor observă că finanţatorul FCSB a apelat la o soluţie de avarie pentru poarta echipei. Disperat de gafele tânărului Andrei Vlad, Gigi Becali l-a recrutat în regim de urgenţă pe Cristian Bălgrădean. Fostul portar dinamovist se afla pe final de contract la Concordia Chiajna, unde devenise indezirabil. Cristian Bălgrădean va avea la FCSB un salariu imens, de 15.000 de euro pe lună.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS