Prima pagină, 20 februarie 2017

Adevărul scrie că firmele de asigurare sfidează drepturile păgubiţilor RCA. Autoritatea de Supraveghere Financiară dă încă o dată replica firmelor de asigurări care interpretează în propriul avantaj normele în raport cu păgubiţii: nu există nicio obligaţie a clientului să se ducă la asigurător pentru constatare. Asigurătorii nu vor însă să renunţe la cutume și pretind contrariul.

România Liberă anunţă că şeful “Casei Morţii” a fost trecut în rezervă. Directorul spitalului de la Penitenciarul Rahova, Mircea Miorel, a fost pensionat ca urmare a dezvăluirilor privind rata uriaşă a mortalităţii din celebra închisoare bucureşteană. Dintr-un total de 98 de deţinuţi decedaţi în tot sistemul penitenciar, şi 43 numai în spitalele-penitenciar, 32 de deţinuţi au murit doar în această unitate.

Jurnalul Naţional observă că, la 17 ani de la prăbuşirea FNI, statul mai are de plătit peste 300 de milioane de lei pentru mai bine de 14.000 de păgubiţi. Până în prezent au fost achitate peste 430 milioane de lei celor escrocaţi de Sorin Ovidiu Vîntu. În acest an, bugetul pentru aceste despăgubiri este aproape zero. La prăbuşirea acestui fond de investiţii, numărul total al păgubiţilor a fost de 318.000.

Potrivit Ziarului Financiar, în pofida legii dării în plată, anul trecut băncile au realizat un profit de 4,3 miliarde de lei, al doilea câştig record de la izbucnirea crizei. În timp ce activele, au urcat la maximul ultimului deceniu, raportul credite/depozite a coborât la un nou minim, solvabilitatea a scăzut, iar rata creditelor neperformante a continuat să se ajusteze, reiese din statisticile provizorii ale Băncii Naţionale.

Omul cu mâini de aur, titrează Gazeta Sporturilor. Florin Niţă a ajutat iar Steaua să câştige, apărând un penalty în faţa CSU Craiova. Portarul de 29 de ani are cea mai mare medie a notelor acordate de GSP în acest sezon, iar după prestaţia de sâmbătă l-a convins pe selecţionerul Cristoph Daum să-l convoace la naţională pentru meciul cu Danemarca.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS