Prima pagină | 20 decembrie 2018

Adevărul atrage atenţia că Apocalipsa fiscală ne va costa pe toţi. Măsurile fiscal-bugetare prezentate de ministrul Eugen Teodorovici nu vor face decât să crească povara traiului de zi cu zi al românilor. Suprataxarea băncilor, supraimpozitarea companiilor din domeniul energiei electrice şi a celei termice, a celor din telecomunicaţii, măsurile propuse în privinţa pensiilor private obligatorii, cu puternice repercusiuni asupra pieţei de capital din cauza influenţelor negative asupra investiţiilor în firmele listate la Bursa de Valori, vor destrăma întregul sistem economic românesc. Efectele negative vor fi resimţite de angajaţi şi de preţurile din piaţă. România riscă sancţiuni uriaşe din partea Uniunii Europene pentru încălcarea directivelor privind liberalizarea pieţei şi a celor legate de concurenţă.

Potrivit Ziarului Financiar, la unison, mediul de business a reacţionat foarte dur la propunerea Guvernului de a introduce noi taxe în sectoarele bancar, energie şi telecom, solicitând Executivului să oprească acest demers. Bursa de la Bucureşti s-a prăbuşit cu 11%. A fost cea mai cruntă şedinţă de tranzacţionare din istoria BVB.

România Liberă scrie că legea pensiilor a fost aprobată de Camera Deputaţilor, for decizional în cazul acestui proiect. Legea a fost adoptată cu sprijinul maghiarilor, după ce social-democraţii le-au acceptat acestora amendamentele. Între acestea, cel potrivit căruia persoanele cu grad de handicap grav care au realizat o treime din stagiul complet de cotizare vor beneficia de pensie. Fără voturile UDMR, PSD și ALDE nu au majoritate în Camera Deputaților și nu pot adopta legile organice.  Actul normativ va merge la Cotroceni, pentru promulgare.

Jurnalul Naţional notează că gripa este o boală tot mai imprevizibilă, de la un sezon la altul. În ultimele ierni, infecțiile cu virus tip B au fost predominante și foarte severe. Gripa poate să afecteze inclusiv persoane sănătoase, contrar a ceea ce se cunoștea până acum, spun medicii. Singura măsură de protecție este vaccinarea.

Talismanul Stelei, titrează Gazeta Sporturilor. Comisia Centrală a Arbitrilor l-a delegat pe Sebastian Colţescu la meciul care încheie anul în Liga I. Cu arbitrul craiovean la centru, roş-albaştrii au câştgat 72% din punctele puse în joc.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS