Prima pagină | 20 decembrie 2017

Adevărul consemnează că aproape jumătate din deţinuţii care au fost liberaţi condiţionat în baza Legii recursului compensatoriu au fost reîncarceraţi după ce au comis noi infracţiuni. Numărul acestora depăşeştee 1.200, potrivit unei statistici realizate de Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor. Reprezentanţii acesteia susţin că prevederea potrivit căreia deţinuţii primesc 6 zile de libertate pentru fiecare 30 de zile petrecute în condiţii proaste în penitenciar care practic a liberat peste 3.000 de oameni din puşcării este de fapt „o graţiere mascată”.

România Liberă caută explicaţii pentru scumpirea electricităţii. Preţul acesteia a atins cote record anul acesta, cu vârfuri de peste 500 de lei în iarnă. Dincolo de comportamentul speculativ al unor jucători, se dovedește că actualul sistem de producţie şi-a atins limitele, a precizat unul dintre cei mai mari furnizori locali. În România, este nevoie de noi centrale de producere a energiei.

Jurnalul Naţional scrie despre cum am păcălit Uniunea Europeană de un miliard de euro. Când am primit interdicţia să mai aruncăm la groapă gunoiul care poate fi reciclat, ne-am scuzat spunând că nu avem infrastructură. Uniunea Europeană ne-a dat bani pentru a remedia această problemă, pe care noi i-am cheltuit, făcând tot felul de investiţii în câmp. O mare parte din ele rămân nefolosite.

Privind peste datele statistice, Ziarul Financiar observă că românii “creditează” băncile. Economiile populaţiei depăşesc împrumuturile acordate de bancheri. La sfârşitul lunii septembrie se înregistra un avans de aproape 42 de miliarde de lei între depozitele acumulate şi datoriile către sistemul bancar.

Gazeta Sporturilor şi-a acordat Superlativele pentru a 52-a oară. Constantin Budescu este jucătorul anului. Competiţia antrenorilor a fost câştigată de Gheorghe Hagi, care apare pe prima pagină înconjurat de toate cele 9 trofee câştigate de-a lungul timpului, 7 ca jucător şi 2 ca tehnician. Simona Halep este sportiva lui 2017, în viziunea celor de la Gazeta Sporturilor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS