Prima pagină, 20 aprilie 2016

Potrivit Adevărul, cea mai recentă cercetare ştiinţifică privitoare la fericire situează România pe locul 71 în lume din 157 de ţări analizate. Danezii sunt cei mai fericiţi oameni din lume. Specialiştii concluzionează că societatea de tip colectivist, caracteristică României, generează un nivel redus de satisfacţie personală.

România Liberă observă că licitatia pentru înlocuirea sistemului de irigatii al Administraţiei Prezidenţiale ridică prea multe semne de întrebare referitoare la modul cum a fost întocmită documentaţia tehnică. În afară de preţul consistent – jumătate de milion de euro – totul a fost organizat pe repede înainte, fapt ce ar putea favoriza unele firme. Mai mult, în document apar referiri la unele instalaţii folosindu-se denumirea lor comercială, care se potriveşte unui singur producător, Rainbird.

Cu nici două luni înainte de alegerile locale, scena politică e pe cale să se schimbe la faţă, remarcă Jurnalul Naţional. Preoţi, foşti fotbalişti, actori şi luptători din artele marţiale K1 se regăsesc printre figurile care se vor bate în iunie pentru primăriile din toată ţara.

Băncile cu o cotă de piaţă foarte mică nu vor supravieţui, notează Ziarul Financiar. Consilidarea pe piaţa bancară autohtonă va continua şi este posibilă chiar o înjumătăţire a numărului de instituţii de credit, însă procesul nu va fi rapid şi automat, susţin unii bancheri.

Este ultimul tren pentru Laurenţiu Reghecampf, potrivit Gazetei Sporturilor. Dacă nu câştigă meciul din această seară cu Dinamo, antrenorul Stelei pierde stagiunea. Chiar şi când o antrena pe Chiajna, tehnicianul a prins un retur formidabil.