Prima pagină, 2 septembrie

Adevărul scrie că Omar Hayssam a sponsorizat Ministerul Afacerilor Externe după ce a fost condamnat pentru terorism şi infracţiuni economice. Se descoperă astfel o breşă în procedura de control al celor generoşi cu autorităţile statului. Adevărul notează şi că gara din Budapesta a devenit, ieri, câmp de bătălie al imigranţilor în drumul lor spre vestul Europei. Cei care plecaseră cu o zi înainte, câteva mii la număr, au ajuns în Austria şi Germania.

Consultaţi de Evenimentul zilei, unii medicii consideră că spitalele nu vor face faţă dacă România ar intra pe traseul valului masiv de refugiaţi. 1.700 dintre aceştia, ajunşi în Grecia, Italia sau Ungaria, vor fi transferaţi, din noiembrie, în ţara noastră. Numărul este aproape dublu faţă de capacitatea centrelor de tranzit.

Meciul anului se va disputa în haos, notează Gazeta sporturilor. Tricolorii antrenaţi de Anghel Iordănescu sunt aşteptaţi, astăzi, în capitala Ungariei. Plină de refugiaţi, Budapesta este prea puţin conectată la meciul de vineri.

Bumerangul retrocedărilor loveşte din nou, titrează România liberă. Alina Bica, fostă şefă DIICOT, şi Şerban Pop, care a condus în trecut Fiscul, au fost reţinuţi pentru că ar fi luat mită de la Horia Simu. Afaceristul este unul dintre campionii retrocedărilor. Returnarea eşalonată a taxei auto costă în plus bugetul, mai citim în România liberă. Plăţile se vor face în următorii ani. Dobânda va fi usturătoare, iar datoria statului nu poate fi prescrisă.

Potrivit Ziarului Financiar, dobânzile mici le-au redeschis românilor apetitul pentru credite. În iulie, valoarea împrumuturilor noi în valută a fost de două miliarde şi jumătate de lei. În schimb, Bursa de la Bucureşti a pierdut 11 miliarde de lei în aşa-numitul măcel din august. Panica i-a cuprins pe investitori.

Jurnalul naţional dezvăluie o reţetă de afaceri cu profit garantat. Şeful de judeţ direcţionează contractele publice către firma familiei. Pentru mai multă siguranţă, se invocă starea de urgenţă, ceea ce nu mai obligă la organizarea vreunei licitaţii. Publicaţia a descoperit şi că social-democratul Ilie Sârbu are asigurat fotoliul de vicepreşedinte la Curtea de Conturi graţie liberalilor.