Confidenţialitate

Prima pagină, 2 octombrie 2015

Scandalul Volkswagen se extinde, notează România liberă. Registrul Auto Român a decis să blocheze eliberarea cărţilor de identitate pentru modelele producătorului german cu motoare diesel Euro 5. Ministerul Mediului linişteşte şoferii, anunţând că va da în judecată compania şi dealerii.

Adevărul scrie că 80% din populaţia ţării se opune majorării de impozite. Doar un român din 10 ar accepta o asemenea măsură dacă ar avea garaţia că banii sunt direcţionaţi spre sănătate, educaţie şi infrastructură. Sondajul INSCOP demonstrează că românii sunt sceptici cu privire la capacitatea autorităţilor de a cheltui banii publici.

Jurnalul Naţional scrie că baronii locali stai la rând pentru privilegii. Edilii locali și județeni vor fi de două ori pensionari, pentru că s-au “sacrificat” pentru comunităţile pe care le conduc. Șeful statului a contestat legea pensiilor speciale doar pentru parlamentari, amintește Jurnalul.

Din Ziarul Financiar aflăm că agricultura va avea un minus de 3 procente anul acesta şi va trage în jos economia. De asemenea, după un septembrie liniştit, Bursa se pregăteşte pentru furtună, potrivit ZF. Urmează un trimestru patru agitat.

Gazeta Sporturilor notează că Simona Halep este prima româncă din istorie care va fi principala favorită la un Turneu al Campioanelor. Americanca Serena Williams, lideră mondrială, a anunţat că nu va participa anul acesta.