Prima pagină | 2 martie 2018

Adevărul a căutat să afle câţi bani primesc doctorii în mână, de fapt, după majorarea salarială. Deşi guvernanţii au vehiculat ideea că un medic primar cu cea mai înaltă gradaţie va primi o leafă lunară de 15.000 de lei începând din martie, după plata contribuţiilor sociale, acesta va rămâne cu un net de 9.100 de lei. Celelate categorii profesionale, precum asistenţii medicali, beneficiază de creşteri salariale mai mici.

România Liberă comemorează 29 de ani de la moartea eroului-martir Liviu Babeş. În a doua zi de 2 martie 1989, braşoveanu se autoincendia pentru a atrage atenţia comunităţii internaţionale asupra situaţiei din România comunistă. Pe pârtia Bradu, Liviu Babeş a devenit o torţă vie în numele libertăţii. Un adevărat erou care şi-a dăruit viaţa unui lucru mai important decât el însuşi – libertatea! Liviu Babeş le-a predat românilor o adevărata lecţie de patriotism prin sacrificiul său suprem în speranţa ca alţii vor trăi mai bine.

Soarta femeilor agresate de partenerii lor este în continuare incertă, observă Jurnalul Naţional. Cu o legislație incompletă, care așteaptă modificări de ani buni, cazurile ajung să fie rezolvate într-un mod de-a dreptul incredibil. Spre exemplu, în Argeş, judeţ cu 600.000 de locuitori, este un singur centru pentru protejarea victimelor violenţei domestice, la Câmpulung Muscel, cu o capacitate de doar 8 locuri.

Sub titlul <Râsu’ plânsu’>, Gazeta Sporturilor scrie despre înfrângerea usturătoare suferită de FCSB pe terenul Hermannstadt. Sibienii s-au impus cu 3-0 în sferturile Cupei României, oferindu-le steliştilor şansa să se concentreze pe campionat.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS