Prima pagină, 2 februarie 2016

Despre jocuri de culise scrie, astăzi, Adevărul. Premierul Dacian Cioloş vrea ca legea alegerilor locale să fie modificată în Parlament şi nu prin ordonanţă de urgenţă. Din nou, balanţa poate fi înclinată de UNPR, care, în aceste zile, forţează mâna PSD pentru o alianţă electorală. Aşadar, singura şansă ca primarii să fie aleşi în două tururi ar fi ca generalul Gabriel Oprea să respingă oferta social-democratului Liviu Dragnea şi, invocând interesul local, să treacă de partea PNL.

România Liberă analizează un paradox. Deşi este considerat drept cea mai ieftină destinaţie turistică de pe Bătrânul Continent, Bucureştiul rămâne printre cele mai puţin vizitate capitale ale Europei. Principalul motiv este că nu are suficiente atracţii istorice. În schimb, pentru românii din provincie, Capitala ar deveni accesibilă doar dacă veniturile le-ar creşte de patru ori.

Din Jurnalul Naţional aflăm cum se sabotează radarul a cărui misiune este să ne salveze pădurile. Anunțat cu mult fast în urmă cu doi ani de Guvern, serviciul electronic care ar fi trebuit să depisteze transporturile ilegale de lemn se scurtcircuitează pe traseu. Oamenii sunt descurajați să ajute Poliția chiar de agenţii acesteia. Cei prea insistenţi sunt amendaţi. De la înfiinţare, au fost înregistrate 7.600 de apeluri de verificare din partea cetățenilor.

Ziarul Financiar dezvăluie problema ascunsă a companiilor. În Romånia, la ora actuală, sunt numai 103.000 de manageri, adică 1,8% din totalul angajaţilor, cu mult sub media europeană. În țara noastră, companiile care au înregistrat venituri în ultimii ani nu au activităţi complexe.

21 de milioane de euro pentru titlu, titrează Gazeta Sporturilor. Nume ca Tamaş, Mutu, Marica, Bourceanu, Antal sau Marius Constantin au revenit în Liga Întâi, într-o campanie de anchiziţii fără precedent. Miza este trofeul de campioană sau prezenţa în lotul naţionalei.