Prima pagină | 2 aprilie 2018

Ziarul Financiar consemnează ceea ce pare a fi o politică de stat. Gazul autohton s-a scumpit pentru populaţie cu 50% în ultimii 4 ani de dragul alinierii la media Uniunii Europene. România, al patrulea stat european în funcţie de producţia de gaze, unic în regiune prin gradul redus al dependenţei față de Rusia, a înţeles să-şi folosească avantajul resurselor interne pentru scumpirea facturilor plătite de populaţie şi industrie. Din această lună, consumatorii casnici din sudul țării achită facturi cu 10% mai mari.

Controversata revoluţie fiscală nu a însemnat doar un atac la salariile românilor, respectiv la bunăstarea lor din prezent, ci şi la bunăstarea viitoare, făcând o gaură şi în pensiile acestora, scrie Adevărul. Persoanele care contribuie la Pilonul II s-au trezit, în luna ianuarie, cu mai puţini bani în cont. Specialiştii acuză că procentul virat a fost micşorat prea tare, dar ministrul Muncii refuză să îşi asume eroarea. Lia Olguţa Vasilescu aruncă pisica în curtea angajatorilor.

Jurnalul Naţional scrie despre bătrânii uitaţi pe deal. În satul Oțelu, din județul Argeș, trăiesc 50 de locuitori, toți în vârstă, la care rar ajunge cineva. Autoritățile nu au un recensământ clar și nu știu câți ani are cel mai bătrân localnic. Cel mai apropiat magazin este la 14 kilometri, iar microbuzul școlar îi duce pe săteni la biserică doar de marile sărbători.

Potrivit Românie Libere, unele depozite de gaz ale ţării sunt complet goale. Este o situaţie nemaiîntâlnită de cel puţin un deceniu, pentru că mereu, după perioda de iarnă, mai rămâneau rezerve ce puteau fi extrase. Cu alte cuvinte, România ar fi putut avea serioase probleme de asigurare a consumului la ultimul val de frig de la jumătatea lunii martie.

Salvatore della Steaua, titrează Gazeta Sporturilor. Constantin Budescu a reuşit golul victoriei chinuite pe care FCSB a reuşit-o în faţa Poli Iaşi. Jucătorul a înscris unicul gol printr-o execuţie magică de la 20 de metri.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS