Confidenţialitate

Prima pagină, 19 noiembrie 2015

Despre o „ ploaie de stele căzătoare” în Poliţia Română scrie Adevărul. Tot mai mulţi chestori şi comisari trec devin protectori ai infractorilor. Puşi să vegheze la respectarea legii, unii dintre poliţişti aplică doar legea şpăgii. Cei care au picat testul integrităţii sunt anchetati de procurorii anticorupţie şi riscă ani grei de puşcărie.

Potrivit României libere, în vreme ce, la Paris, autoritățile continuă vânătoarea teroriștilor cu operațiuni în suburbii, în Siria atacurile împotriva bazelor și infrastructurii Statului Islamic au devenit în ultimele zile tot mai coordonate între Statele Unite, Franța și Rusia. În același timp, apar schimbări de limbaj la nivelul liderilor, care indică formarea unei coaliții internaționale Vest-Est pentru combaterea ISIS și a terorismului islamist.

Jurnalul naţional consemnează că noua lege privind riscul seismic a fost promulgată. Intrarea în vigoare a actului normativ înseamnă închiderea unora dintre cele mai cunoscute instituţii de cultură din Capitală şi nu numai. Cluburi, restaurante, bănci şi magazine, toate vor trebui să se mute în locuri mai sigure.

Gazeta sporturilor descrie ce a găsit pe Stadionul Dinamo. Bucăţi imense de beton se desprind cu uşurinţă din zidurile arenei, scaunele sunt rupte şi sparte, iar gazonul este stricat. Acolo, se va disputa, duminică derby-ul Dinamo – Steaua, întrucât Arena Naţională n-are avizul pompierilor.

Potrivit Ziarului Financiar, în ultimul an, băncile străine şi-au redus cu 5 miliarde şi jumătate de dolari expunerea pe economia românească. Este printre cele mai mari retrageri din ţările Europei de Est. În traducere, băncile româneşti nu mai apelează la finanţare externă şi au resurse financiare suficiente pentru a se susţine singure.