Confidenţialitate

Prima pagină, 19 mai 2016

Adevărul scrie astăzi despre iluzii. Candidaţii care se visează primari promit marea cu sarea alegătorilor. Unele proiecte sunt greu de realizat din cauza lipsei banilor, altele doar amuzante sau pur şi simplu aberante, fie că vorbim de oraşe reşedinţă de judeţ sau de comune. Pe lista promisiunilor gogonate se numără autostrăzi, aeroporturi sau tuneluri.

Jurnalul Naţional aminteşte că alegerile locale vor marca finalul dinastiei în cazul unor primari care păreau aproape eterni în funcţie. Domnia unor baroni ca Radu Mazăre, Gheorghe Nichita, Neculai Onţanu sau Cristian Popescu Piedone va deveni oficial istorie începând cu data de 5 iunie. În oraşele „eliberate” se duce lupta pentru succesiune.

România Liberă atrage din nou atenţia că unele vicii de procedură ar putea “albi” plagiatele. Preşedintele Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare admite existenţa unor situaţii de incompatibilitate. Riscă să fie puse sub semnul întrebarii verdictele în dosarele de plagiat pe care Ministerul Educaţiei le-a cerut rezolvate de urgenţă, în cel mult o lună.

Potrivit Ziarului Financiar, companiile din energie se dovedesc a fi unii dintre cei mai generoşi angajatori, în unele cazuri salariile medii nete fiind şi de patru ori mai mari decât media la nivel naţional. Una dintre cele mai mari surprize din top este poziţia fruntaşă ocupată de compania Conef Gaz, specializată în furnizarea de gaze naturale, unul dintre cei doi intermediari agreaţi de Gazprom în relaţia cu România. Anul acesta, salariul mediu net oferit va creşte la peste 8.000 de lei. O altă companie care are grijă de angajaţii săi este Nuclearelectrica, firma care operează cele două reactoare ale centralei nucleare de la Cernavodă, cu aproape 7.000 de lei salariul mediu.

Eurostart, titlul de pe prima pagină a Gazetei Sporturilor. La Poalele Alpilor, tricolorii au început pregătirile pentru tuneul final, într-un hotel în care s-au cazat, de-a lungul timpului Sean Connery, Brigitte Bardot sau Sophia Loren.