Prima pagină, 19 iunie

România liberă observă că ancheta de corupție în cazul cumnatului premierului îl înfundă şi pe primarul sectorului 1. Un personaj-cheie în dosarul lui Iulian Herţanu l-ar fi denunţat şi pe Andrei Chiliman. Edilul a fost săltat, ieri, de procurorii prahoveni la aterizarea pe aeroportul Otopeni, pe când se întorcea de la Bruxelles, unde – culmea – fusese premiat pentru reuşitele sale la Primăria Sectorului 1.

Jurnalul naţional publică topul bancherilor din parlament. Legislativul s-a transformat, peste noapte, în casă de credit. Potrivit ultimelor declaraţii de avere, senatorii au dat cu împrumut peste 8 milioane şi jumătate de euro. Ce-i drept, aleșii au şi datorii de aproape două milioane de euro.

Adevărul de weekend scrie despre sfârşitul bolşevicilor. Au fost cei mai puternici oameni din România comunistă. Şi-au construit adevărate statui şi păreau nemuritori. Gheorghe Gheorghiu-Dej, Vasile Luca şi Ana Pauker au sfârşit pe altarul construit de ei înşişi.

Ziarul financiar consideră că anularea variantei de concesiune pentru construirea autostrăzii Comarnic-Braşov, pentru a treia oară în ultimii 12 ani, scoate la iveală neputinţa statului de a realiza un prim proiect cu investitori privaţi în zona de drumuri. Publicaţia observă că francezii de la Vinci au fost implicaţi în toate încercările eşuate.

Potrivit Gazetei sporturilor, Mirel Rădoi a fost scos la tablă de UEFA, dar a rămas corigent. Stelistul putea să intre în legalitate ca antrenor al roş-albaştrilor, dar a ratat o promoţie a forului european din cauză că nu are studii. Mirel Rădoi avea nevoie de facultate, dar el n-are nici BAC-ul luat.