Confidenţialitate

Prima pagină | 19 decembrie 2017

Protestul robelor, titrează Adevărul. Sute de procurori şi judecători din întreaga ţară au ieşit ieri în faţa instanţelor cu robele pe mână, în semn de protest faţă de proiectele de modificare a Codurilor Penale şi a Legilor Justiţiei. Toţi magistraţii au avut în mâini coli de hârtie cu textul jurământului de credinţă. La Bucureşti, protestul s-a desfăşurat pe treptele Palatului de Justiţie. Şoferii au claxonat în semn de susţinere atunci când treceau prin faţa clădirii, iar trecătorii i-au aplaudat pe protestatari.

Potrivit României Libere, locuitorii din zeci de localităţi ale ţării au rămas izolaţi zile întregi din luna decembrie sau, în cel mai bun caz, sunt la bunul plac al patronilor de microbuze, pentru că li s-au anulat trenurile. De vină este rectificarea bugetară, care a redus cu 10% subvenţia pentru transportul feroviar de călători. În acest context, operatorii privaţi au renunţat la unele rute. În teorie, CFR Călători ar putea prelua fluxul de pasageri. Practic însă, acest lucru nu este tocmai fezabil, deoarece societatea de stat se confruntă de câţiva ani cu un număr insufficient de vagoane şi automotoare.

Jurnalul Naţional consemnează că zurbagiii, cabotinii şi disidenţii alcătuiesc, în fiecare legislatură ,o categorie considerată de unii pitorească în Parlamentul țării. De această dată, însă, sunt și mai mulți și mai activi, iar numărul lor tinde să crească. Cel mai recent este incidentul care îl are ca protagonist pe senatorul social-democrat Şerban Nicolae, care a jignit-o pe  Cosette Chichirău, deputat USR.

Potrivit Ziarului Financiar, premierul sfidează gravitaţia. Mihai Tudose  a susţinut în Parlament, la prezentarea în plen a legii bugetului, că proiectul este unul al dezvoltăriiţi investiţiilor. Cifrele nu susţin totuşi acest scenariu. Sumele propuse pentru investiţii în legea bugetului sunt dintre cele mai mici din ultimul deceniu.

7 blestemat, titlul mare de pe prima pagină a Gazetei Sporturilor. Dinamo nu a reuşit să învingă la Timişoara şi termină anul în afara play-off-ului. Câinii tremură serios pentru locul 6 în clasament, urmând să întâlnescă Universitatea Craiova, Concordia Chiajna, FCSB şi Astra Giurgiu în ultimele etape ale sezonului regulat.