Prima pagină | 19 aprilie 2018

Adevărul anunţă taxa pe suc. Românii sunt cei mai mari consumatori de băuturi răcoritoare îndulcite din Europa, iar preţul plătit este imens. Avem cea mai mare incidenţă a diabetului din Uniunea Europeană. Este motivul pentru care Adrian Wiener, parlamentar al Uniunii Salvaţi România, vrea suprataxarea acestor băuturi din cauza riscurilor pentru sănătate, mai ales în cazul copiilor.

Jurnalul Naţional scrie despre dosarul mitei de la Transporturi, pentru care procurorii cer încuviinţare să îl urmărească penal pe fostul ministrul al Finanţelor Sebastian Vlădescu. Faptele s-ar fi petrecut începând cu 2005.  Cinci persoane sunt acuzate că au încasat o mită de 20 de milioane de euro. Din dosar lipsesc atât mituitorul, cât şi vreun ministru al Transporturilor din perioada de referinţă.

Ziarul Financiar face un bilanţ al activităţii Companiei Naţionale de Investiţii, instituţia subordonată Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.. În ultimii 5 ani, au fost construite 228 de cămine culturale, 66 de săli de sport, 11 bazine de înot, 20 de sisteme de canalizare, stadionul din Craiova şi un patinoar, pentru care s-au plătit 2 miliarde de lei. Pe site-ul Companiei Naţionale de Investiţii sunt prezentate ca obiective pentru anii 2018 şi 2019 reabilitarea Cazinoului din Constanţa şi a patru stadioane pentru Campionatul European de Fotbal. România şi-a asumat că va reconstrui arenele Dinamo, Steaua, Rapid şi Arcul de Triumf pentru Euro 2020, competiţie care va găzdui meciuri şi la Bucureşti.

România Liberă avertizează că ambiţia chinezilor de a reface Drumul Mătăsii poate avea consecinţe poate falimenta Portul Constanţa. Rutele pentru transportul mărfurilor dintre Asia şi Europa se schimbă, iar România îşi pierde din importanţa de hub regional. Un tren de marfa circulă direct de pe coasta de est a Chinei până la Londra. Distanţa de circa 12.000 de kilometri este parcursă în numai 18 zile. Un vapor are nevoie de mai mult decât dublu, circa 40 de zile, pentru a ajunge la destinaţie.

Gazeta Sporturilor notează că Răzvan Burleanu s-a impus cu un scor umilitor în cursa pentru un nou mandate de şef al Federaţiei Române de Fotbal, obţinând 168 de voturi, faţă de cele 78 ale lui Ionuţ Lupescu. Numeroşii votanţi din fotbalul mic, cel de sală şi feminin, susţinuţi în ultimii 4 ani , i-au întors serviciul lui Răzvan Burleanu, oferindu-i un nou mandat.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS