Prima pagină, 18 septembrie 2015

România liberă observă că Victor Ponta împinge ţara la marginea Europei. Trimis în judecată, premierul nu demisionează. În schimb, Victor Ponta atacă Direcţia Anticorupţie. Cazul este o premieră post-decembristă. RL scrie şi că, deşi se opune în continuare cotelor obligatorii de refugiaţi, şeful statului admite că ţara ar putea fi obligată să primească mai mulţi decât s-a oferit să găzduiască. Cu fonduri europene, actualele centre ar putea fi extinse sau s-ar putea construi unele noi.

Adevărul caută răspuns la întrebarea cum îi primim pe refugiaţi? Primele acţiuni au început după tiparul mioritic. Simulările făcute de Poliţia de Frontieră şi ISU Banat au fost ţinute în mare secret. Atmosfera în satele din jurul graniţei este tensionată din cauza secretomaniei. Localnicilor nu li se explică nimic, prin urmare unii sunt panicaţi, fiindu-le frică de migranţi. La tot pasul, circulă zvonuri, manipulări şi legende.

Jurnalul naţional observă discriminarea de gen din manualele şcolare. În România modernă, mamele stau în bucătărie, bunicile torc, iar fetele udă florile. Specialiştii au ajuns la concluzia că, pentru mulţi autori de manuale, era digitală nici n-a început.

Ziarul Financiar dezvăluie că firmele nu îşi mai ţin banii la bănci pe termen lung. Depozitele în monedă naţională cu scadenţă mai mare de doi ani erau, în iulie, de nici 10 milioane de lei, înjumătăţite faţă de luna precedentă.

Potrivit Gazetei sporturilor, Victor Piţurcă a găsit explicaţia pentru decăderea campionilor: la Steaua patronul n-avea valoare. Tehnicianul a oferit un recital de sinceritate într-o emisiune tv. GSP a calculat şi că FRF pierde un milion de euro după ce UEFA a decis ca meciul România – Finlanda să se joace fără spectatori, urmare a incidentelor de la partida cu Grecia.