Prima pagină, 18 martie 2016

România Liberă dezvăluie cum să faci o investiţie modern fără cap. Autorităţile judeţene din Teleorman au investit 20 de milioane de euro în renovarea clădirii principale a Spitalului Judeţean din Alexandria, dar au „uitat“ să doteze unitatea şi cu aparatură medicală. Pacienţii sunt internaţi într-o cladire modernizată, dar în care nu se pot face investigaţii banale, precum o bronhoscopie. Modernizarea spitalului a fost ultimul proiect pe care l-a semnat Liviu Dragnea, în 2012, din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, înainte de a-şi prelua postul de vicepremier.

În opinia antreprenorilor din industria restaurantelor intervievaţi de Ziarul Financiar, legea care interzice fumatul în spaţiile publice reprezintă un pas spre normalitate. Potrivit lor, rămâne de văzut dacă numărul clienţilor se va reduce odată cu această nouă regulă. În schimb, reprezentanţii companiilor din industria tutunului susţin că legea nu are norme de aplicare, ci un ghid de utilizare care nu are valoare juridică.

Daţi un leu pentru Cuminţenia Pământului, unul dintre titlurile de pe prima pagină a Adevărului de Weekend. Ministrul Culturii îndeamnă populaţia să doneze pentru opera lui Constantin Brâncuşi, după ce proprietarii lucrării au acceptat oferta de achiziţie de 11 milioane de euro. Bugetul de stat va oferi 5 milioane. Pentru restul sumei va fi organizată o subscripţie public într-un termen de 14 zile.

Jurnalul Naţional scrie că în spatele proiectului rezidenţial „La Stejarii”, dar şi a complexului de agrement „Stejarii”, stă o adevărată reţea de companii. Acestea sunt deţinute de o încrengătură de căsuţe poştale cu sediul în Cipru sau companii olandeze şi spaniole, controlate de Ion Ţiriac, prin interpuşi. Ramificaţia acestor firme ajunge într-o altă afacere, prin care a fost căpuşată una dintre cele mai importante activităţi desfăşurate pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”.

Gazeta Sporturilor scrie că “naţionala” de handbal feminin întâlneşte Danemarca, în primul meci al turneului preolimpic. În grupă se mai află Muntenegru şi Uruguay. Doar primele două clasate se califică la Rio.